ПРО ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ОНЛАЙН ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ»

ПРО ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ОНЛАЙН ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ»
17.12.2020
Особливості правової допомоги під час карантину обговорювали на круглому столі 16 грудня 2020 року. Круглий стіл відбувався онлайн в рамках заходів 17 Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Вінниччині. Вів круглий стіл Віталій Дорох, керівник громадської організації "ПРАВО". У заході взяли участь представники місцевих центрів надання БПД, громадські активісти і активістки.



Начальник Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Комар Олександр Комар розповів про онлайн- сервіси системи БПД, про практичні аспекти діяльності системи БПД в умовах карантину, про плани на майбутнє.

Голова Подільського центру прав людини Михайло Бардин розповів про роботу громадських організацій щодо забезпечення населення безоплатною правовою допомогою, а також про проект ПЦПЛ, який зараз розпочинається і спрямований саме на захист трудових прав.

Виступ Віталія Дороха був присвячений ролі органів самоорганізації населення в забезпеченні мешканців громад якісними послугами, в тому числі правовими.

Під час обговорення учасники дійшли висновку, що розвиток ОСН є одним з реальних шляхів забезпечення населення якісними послугами, в тому числі правовими, і домовилися щодо подальшої співпраці в цьому напрямку. Погодили також необхідність проведення додаткових зустрічей для координації подальшої роботи.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції та Goethe-Institut.