Про події та активності, які відбувались в ресурсному центрі «Мурашник» минулого тижня

Про події та активності, які відбувались в ресурсному центрі «Мурашник» минулого тижня
28.07.2024

Ресурсний центр «Мурашник», що діє за підтримки громадської організації «Право», знову став місцем зустрічей, активностей і натхнення. Цього тижня наш центр був наповнений різноманітними заходами, що задовольняли різні інтереси та потреби наших відвідувачів та відвідувачок.

 

Понеділок, 22 липня — відбулася зустріч молоді в рамках проєкту «Chill по місту». Команда обговорювала програму майбутнього заходу «Спорт по місту». Ідеї та пропозиції лунали одна за одною, створюючи атмосферу жвавого та конструктивного обговорення.

 

 

Вівторок, 23 липня — стартувала нова програма для «Дитячого клубу» - заняття за міжнародною програмою «Емоційний SOS». Тренерки, психологині Благодійного Фонду «Карітас Вінниця» Алла та Роксана Решетник, зосередили увагу на розвитку оптимізму, доброзичливості та вдячності у дітей, допомагаючи їм справлятися з життєвими труднощами.

 

 

 

Середа-субота, 24-27 липня — наш центр став майданчиком для тренінгу з проєкту «Camp for kids» в рамках програми UPSHIFT. Молоді учасниці та учасники вчилися базовим навичкам медіації, які сприяють мирному вирішенню конфліктів. Команда «Teens for kids» забезпечила цікаве та корисне навчання, яке допоможе молоді розвивати важливі соціальні навички.

 

 

Середа, 24 липня — пройшла зустріч у форматі «вільної кави» на тему «Жіноче лідерство у світі гендерних стереотипів» в рамках проєкту «Посилення голосу жінок в громадах», що реалізується ГО «ВІСь» у партнерстві з CARE.Ukraine. Ініціативна група жінок Хмільника, разом з тренеркою Катериною Мацієнко, обговорювали вплив гендерних стереотипів на жінок, мізогінію та важливість жіночої підтримки, а головне, що мають жінки завдяки фемінізму. Учасниці отримали цінні знання та інсайти, які мотивують до подальшого вивчення теми.

 

 

Неділя, 28 липня — відбувся інтенсив із самозахисту та асертивності з елементами Wen-Do в рамках проєкту «Посилення голосу жінок в громадах», що реалізується ГО «ВІСь» у партнерстві з CARE.Ukraine, організований Ініціативною групою жінок Хмільника. Під керівництвом сертифікованої тренерки Марини Гавриленко, учасниці навчилися відстоювати свої кордони, говорити «ні» та захищатися фізично.

 

 

Також у неділю пройшло практичне заняття «Жіночого кола» на тему «Про болі у спині (поясниця)». Лікарка-остеопатка Інна Герасімова допомогла учасницям краще розуміти своє тіло та навела вправи для поліпшення фізичного стану.

 

 

Щоденно в «Мурашнику» діє «Гітарний гурток» під керівництвом Віталія Дороха, де кожна та кожен можуть відчути радість творчості та музичного самовираження. 

 

 

Крім того, кожної середи та суботи проходять зустрічі «Шахового клубу», де учасники та учасниці тренують свої логічні та аналітичні здібності.

 

 

Наші невтомні «павучки» продовжують плести маскувальні сітки для ЗСУ. Цього тижня, крім інших, вони створили вражаючу сітку розміром 6x10 м, яка стане надійним оберегом для наших захисників та захисниць.

 

 

Банк речей нашого центру завжди готовий допомогти тим, хто цього потребує, надаючи одяг, взуття, предмети побуту та іграшки для дітей. Волонтерки завжди радо поспілкуються з відвідувачами, надаючи корисні поради та підтримку.

 

 

Завершуючи тижневий звіт, хочемо наголосити, що Ресурсний центр «Мурашник» активно підтримує всі корисні та важливі ініціативи, які сприяють розвитку громади та поліпшенню життя наших мешканців. Ми надаємо свої ресурси, включаючи простір, матеріали та експертну підтримку, для реалізації проєктів, що мають соціальну, освітню або культурну цінність. Запрошуємо всіх охочих долучатися до наших заходів і ставати частиною великої та дружної спільноти «Мурашника»!