Про події та активності, які відбувались в ресурсному центрі «Мурашник» минулого тижня

Про події та активності, які відбувались в ресурсному центрі «Мурашник» минулого тижня
11.08.2024

Ресурсний центр "Мурашник", що функціонує завдяки підтримці громадської організації «Право», минулого тижня зустрічав активних мешканців і мешканок громади на різноманітних заходах та гуртках за інтересами.

 

Робоча зустріч команди 

 

Почався тиждень з робочої зустрічі команди. Обговорили результати роботи по проєктах та проведеним заходам, планували майбутню діяльність та перспективи. 

 

 

Майстер-клас “Прикраса з фоамірану на обруч"

 

У теплій атмосфері жіночого кола відбувся майстер-клас під керівництвом майстрині Інни Панкєєвої. Учасниці проявили свої таланти та фантазію, створюючи дивовижні прикраси. Відгуки про захід свідчать про його чарівність та натхненність.

 

 

Навчання для відповідальних за роботу сервісу “Відкрита громада”

 

6-7 серпня в "Мурашнику" відбулася робоча зустріч представників ГО «ПРАВО» та відповідальних осіб за роботу з сервісом "Відкрита громада". Учасники обговорили відновлення роботи сервісу. За результатами зустрічі прийнято рішення внести деякі зміни у рішення виконавчого комітету міської ради, щоб визначити нових відповідальних осіб та провести для них навчання з користування сервісом. 

 

 

Емоційний SOS для дітей

 

Цього тижня відбулась чергова зустріч  "Дитячого клубу" на занятті групи "Емоційний SOS" від Благодійного Фонду "Карітас-Вінниця". Діти разом із психологинями Аллою та Роксаною Решетник обговорювали теми дружби, емпатії та способи підтримки себе у складних ситуаціях.

 

 

Тренінг з теми “Ненасильницьке спілкування”

 

Учасниці молодіжного проєкту "Teens for Kids" продовжують реалізовувати проєкт «Camp for kids» в рамках програми UPSHIFT. Наступним заходом проєкту став тренінг з теми “Ненасильницьке спілкування”, який провела психологиня Тетяна Шевчук. Тема стала логічним і важливим продовженням в навчанні і сприянні мирному вирішенню конфліктів. 

 

 

Зустріч-презентація з теми "Страхування життя. Можливості убезпечення життя та фінансове планування"

 

Фінансові консультантки Людмила Дозорець та Олена Труш розповіли учасницям про способи накопичення на майбутнє, використовуючи накопичувальне страхування життя, а також про фінансове планування.

 

 

Тренінг “Написання проєктів”

 

Цього тижня відбувся заключний день циклу тренінгів з написання проєктів. Всі учасниці та учасники показали гарні результати в навчанні, три команди працювали над практичними завданнями і представили свої перші приклади проєктів. За відгуками “випускників”, отримані знання і практичні навички надихнули їх на пошук грантових заявок і втілення мрій через написання проєктів, дали віру в їх підтримку, в власні сили. 

 

 

Репетиція зі Сніжаною Бовкун

 

Талановита співачка та активістка Сніжана Бовкун завітала цього тижня на репетицію з Віталієм Дорохом. Сподіваємось, що скоро матимемо можливість побувати на їх спільному концерті та почути чудові твори в виконанні Сніжани під акомпанемент Віталія. 

 

Арт-терапія для сімей

 

Команда «Teens for kids» потурбувалась про психоемоційний стан мешканців громади та забезпечила в рамках свого проєкту арт-терапевтичне заняття для сімей. На зустрічі діти та мами робили малюнки на рідкій глині та говорили про почуття та емоції.

 

 

“Невідомі історії Хмільника” для членів ветеранської організації

 

Хмільницька міська організація ветеранів України цього тижня організувала та провела зустріч в просторі нашого ресурсного центру. Цікавинкою заходу стали “Невідомі історії Хмільника”, які презентував Віталій Дорох. 

 

 

Семінар для молоді “Написання мотиваційного листа”

 

В рамках програми заходів до Дня молоді відбувся семінар з теми “Написання мотиваційного листа”. Організаторка - Альона Панасюк, провідна спеціалістка відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради. Тренерка Ірина Тернова розповіла молоді, що таке мотиваційний лист, з чого він складається, та на що треба звернути увагу при його написанні з метою успішного вступу до вищого навчального закладу.

 

 

“Оксфордські дебати”

 

Наступним заходом в рамках програми заходів до Дня молоді став стали Оксфордські дебати - вперше в історії Хмільника! Темою інтерактивної комунікації стало обговорення «Водійське посвідчення у 16 років – потреба чи зло?». Ведучі заходу Марія Кравцова, Віктор Іщук модерували дебати. Обговорення було жвавим і цікавим. 

 

 

Шаховий клуб

 

Учасники "Шахового клубу" часто змінюють локації, якщо під час їх зустрічей в основних залах “Мурашника” проходять заходи. Але це їм не заважає бути завжди зосередженими.

 

 

 

 

 

Гітарний гурток

 

Як завжди, гітаристки та гітаристи збирались кожного дня, щоб дати волю своїм талантам та надихнутись музикою.

 

 

Переїзд “Банку речей”

 

Інформуємо, що “Банк речей” тимчасово припиняє роботу через ремонт. Дякуємо всім, хто підтримував його діяльність протягом останніх двох років.

 

Суспільно-корисні роботи

 

Цього тижня працівниці суспільно-корисних робіт продовжували без зупину плести сітки на допомогу армії, а також приймали гостей - представників Державної Служби Зайнятості, з якими ділились відгуками про умови роботи. Приємною несподіванкою стала зустріч з захисниками, яким представниці СКР передали, крім сіток, і обереги, зроблені власними руками.

 

 

Велоподорож “Хмільник на педалях”

 

В кінці тижня за новою традицією відбулась велопоїздка учасників та учасниць клубу “Хмільник на педалях”. Цього разу маршрут пролягав до “Лісового озера”, з зупинками на екскурси в історію від Віталія Дороха на цікавих локаціях, наприклад, біля пам’ятника жертвам Голокосту. Біля “Лісового озера” зробили  пікнік, відпочили, ходили в ліс, грали в настільні ігри, спілкувались та гуртувались. Повернулись до “Мурашника” задоволені активним відпочинком. 

 

 

Ресурсний центр "Мурашник" завжди радий постійним та новим учасникам на заходах, які організовуємо ми або ініціативні мешканці Хмільницької громади, заради її розвитку, згуртованості та успішності. Ваші ідеї та участь мають велике значення, адже спільними зусиллями ми досягаємо вагомих результатів. Запрошуємо всіх до нашої спільноти і заходів!

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова