ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ ТА БУЛІНГ ГОВОРИЛИ В СІЛЬСЬКИХ ШКОЛАХ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ

ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ ТА БУЛІНГ ГОВОРИЛИ В СІЛЬСЬКИХ ШКОЛАХ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ
15.05.2019
14 та 15 травня, в рамках проекту «Правова допомога – кожній сільській громаді», що реалізується в межах Програми забезпечення безоплатною правовою допомогою населення Хмільницького району на 2019-2020 роки, було проведено тренінги в сільських школах Хмільницького району.



Експерти громадської організації «ПРАВО» (Олена Черній, Володимир Шеремета та Віталій Дорох), а також начальник Хмільницького бюро правової допомоги Ганна Маринич відвідали школи в селах Лозова та Сьомаки.



Під час тренінгу молодь дізналася про історію прав людини, Загальну декларацію прав людини, обговорили міжнародні норми та відповідальність держави в їх дотриманні, функції Європейського суду з прав людини, а також інші питання, що стосуються прав людини.



Діти мали можливість попрацювати в групах, презентувавши після цього свої напрацювання, взяти участь в цікавій дискусії, а також долучитися до загального обговорення під час навчання.



Після тренінгу начальник Хмільницького Бюро правової допомоги Ганна Маринич обговорила з молоддю тему булінгу в навчальних закладах, акцентувавши увагу на ознаках булінгу, його учасниках, а також відповідальності за булінг, що передбачена чинним законодавством.