ПРО СВОБОДУ СОВІСТІ ТА ВІРОСПОВІДАННЯ, АБОРТИ ТА…

ПРО СВОБОДУ СОВІСТІ ТА ВІРОСПОВІДАННЯ, АБОРТИ ТА…
28.12.2013
uvagaСтворення цієї «гілки» коментування просто стала необхідністю. Справа в тому, що окремі коментатори наших матеріалів мають діаметрально протилежні погляди на питання віросповідання, взагалі релігії, як такої, здійснення абортів, а також реалізації громадянами своїх конституційних прав.

Зважаючи на важливість цого питання для коментаторів, власне, як і для читачів, ми вирішили створити цю «гілку», щоб всі подібні дискусії перейшли сюди, а матеріали коментувалися по суті…

То ж пропонуємо всім, кому ця тема цікава, обмежитися коментуванням саме в цій «гілці».

Для того, щоб дискусія не втрачала зв’язку, розмішуємо кілька останніх коментарів з іншого матеріалу:

· МирВан:

“Ніхто не може з мотивів своїх релігійних переконань ухилятися від виконання конституційних обов’язків.”
- а ніхто і не ухиляється! Більше того хочуть захистити своі Конституційні права! На які ви на жаль не звернули уваги! Тому повторю цитату
” Будь-яке пряме чи непряме обмеження прав, встановлення прямих чи непрямих переваг громадян залежно від їх ставлення до релігії, так само як і розпалювання пов’язаних з цим ворожнечі й ненависті чи ображання почуттів громадян, тягнуть за собою відповідальність, встановлену законом.
от чому ви шановний Небайдужий усі цитати представників духовенства (особливо православного) зводите до тези ” та що ви тих попів слухаєте? Хіба можуть вони щось путнє сказати? – все опіум для народу!)”. Попрошу вас, забудьте віднині,що я священик! – я такий самий громадянин Украіни,як і ви, і житель Хмільниччини…отож маю повне право обговорювати подіі нашого району,краіни чи світу лиш з цієі причини! Щодо алкоголізму,куріння,одностатевих шлюбів,”сплю з ким попало” і абортів,то тут не тільки у православних гріх,але і у психологів травма,і у медиків хвороба,і в державі порушення закону,і в соціумі порушення моралі, а якщо ви,як представник нашоі держави з чимось не погоджуєтесь,то це не значить,що ви праві!- монополію на думки і світогляд вам ніхто не надавав! Будьмо взаємоввічливі і робімо іншим так як хочемо щоб робили нам!!!

Та не проблема. Це ж не я щось хочу заборонити і когось обмежити в правах через те, що вони, бачте, “не тієї орієнтації”, а ви шановний попе. При чому ніяких раціональних обґрунтувань вашої різко негативної позиції до того, що ви закликаєте заборонити або обмежити, я на жаль, так і не побачив….
Ви кажете, що хочете захистити свої конституційні права? ОК. Хто ж проти? Які конкретно ваші права, хто і яким чином порушує?