ПРО ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНОГО РЕСУРСУ НЕОБХІДНО ПУБЛІЧНО ЗВІТУВАТИ

ПРО ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНОГО РЕСУРСУ НЕОБХІДНО ПУБЛІЧНО ЗВІТУВАТИ
25.03.2015
«Про використання бюджетного ресурсу необхідно публічно звітувати», - зазначила під час апаратної наради заступник міського голови, начальник фінансового управління міської ради пані Любов Гамак.

Також Любов Григорівна зазначила про наступне:

«Наш обов’язок – інформувати громаду про використання коштів бюджету міста. З урахуванням цього ми маємо чесно і відповідально повідомляти про витрачання бюджетних коштів, виконання міських програм і запитів. Нещодавно ми прозвітували перед громадою про виконання бюджету міста у 2014 році. Щотижнево інформуємо на офіційному веб-сайті міста про використання бюджетного ресурсу. Жителі територіальної громади мають переважне право володіти цією інформацією».
Варто зазначити, що зараз в Хмільнику громадською організацією «ПРАВО» реалізується проект «Державні закупівлі в Хмільнику – під надійних громадський контроль», спрямований підвищення прозорості закупівель, що здійснюються за державні кошти в місті Хмільнику. Також з ініціативи громадської організації «Філософія серця» та за підтримки громадської організації «ПРАВО» в Хмільнику планується затвердити бюджетний регламент, який покликаний забезпечити участь громадськості у всіх стадіях бюджетного процесу в місті Хмільнику.