Прокуратура винесла протест на рішення виконавчого комітету

Прокуратура винесла протест на рішення виконавчого комітету
12.03.2012
Хмільницькька міжрайпрокуратура винесла протест на рішення №852 виконкому Хмільницької міської ради від 15.12.2011 року ”Про збір та утилізацію твердих побутових відходів». Прокуратура вбачає в ньому норми, які порушують вимоги Закону України «Про звернення громадян».

Зокрема п.3 рішення ”Про збір та утилізацію твердих побутових відходів» рекомендує структурним підрозділам міської ради при розгляді заяв фізичних осіб та звернень юридичних осіб вимагати для пред’явлення договір на вивезення ТПВ.

На думку прокуратури, це суперечить вимогам ст.. 7 Закону України «Про звернення громадян», яка говорить, що звернення, оформлені належним чином і подані у встановленому порядку, підлягають обов’язковому прийняттю та розгляду.

На чергову сесію міської ради мають намір розглянути рішення, яким буде внесено зміни до рішення, з метою врахування протесту прокурора. Ось цитата з проекту рішення:

«Затвердженими Правилами благоустрою території міста Хмільника обов’язковою умовою є укладання договору на вивезення та утилізацію ТПВ, що прямо зазначено п.3 рішення №852 виконкому міської ради «Про збір та утилізацію твердих побутових відходів» від 15.12.2011 року. При цьому даний пункт рішення не дає права структурним підрозділам міської ради залишати звернення без розгляду в разі відсутності договору на вивезення та утилізацію ТПВ. Приймаючи таке рішення виконком міської ради діяв в інтересах громади в частині забезпечення санітарного благополуччя населення. Разом з тим міська рада відмічає, що Законом України «Про розгляд звернень громадян» не передбачено при поданні звернень надавати підтвердження про укладання договору на вивезення та утилізацію ТПВ».

Враховуючи протест прокурора, п.3 «Про збір та утилізацію твердих побутових відходів», мають викласти в наступній редакції:

«…структурним підрозділам міської ради при опрацювання заяв фізичних осіб та звернень юридичних осіб здійснювати перевірку наявності договору на вивезення та утилізацію твердих побутових відходів».