Процедуру встановлення тарифів на послуги ЖКГ змінено

Процедуру встановлення тарифів на послуги ЖКГ змінено
23.12.2011
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги".

Законом, зокрема, внесено зміни до Закону "Про житлово-комунальні послуги", згідно з якими у разі зміни цін/тарифів на житлово-комунальні послуги виконавець/виробник не менше ніж за 15 днів до введення їх у дію інформує про це споживачів з посиланням на рішення відповідних органів.

Наприклад, згідно нового закону, комунальне підприємство “Хмільницька ЖЕК”, тепер зобов’язане за 15 днів повідомляти мешканців про майбутні зміни в тарифах, і обов’язково послатися на рішення органів влади, наприклад, виконавчого комітету Хмільницької міської ради.

Ухвалення цього закону має на меті спрощення та конкретизацію процедури встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, із забезпеченням при цьому права споживачів на отримання інформації та врахування позиції територіальних громад щодо зміни тарифів, їх структури, обґрунтування необхідності зміни тарифів, переліку житлово-комунальних послуг, зазначається у пояснювальній записці до нового закону.

Використано матеріали інформаційного агентства «Укрінформ»