Проти службовців Хмільницької ОДПІ порушено кримінальну справу

Проти службовців Хмільницької ОДПІ порушено кримінальну справу
16.03.2012
За інформацією прес-служби прокуратури Вінницької області, Хмільницькою міжрайонною прокуратурою виявлено порушення в діяльності Хмільницької ОДПІ, що призвело до збитків державі на суму більш як 2,5 мільйони гривень.

Хмільницькою міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовими особами Хмільницької ОДПІ службовим становищем за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (Дії, …, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

Службовці Хмільницької ОДПІ, володіючи інформацією про винесення рішення засновників одного із державних підприємств щодо припинення юридичної особи, в порушення Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, зловживаючи службовим становищем, не призначили проведення позапланової документальної перевірки підприємства й не нарахували суми податкових зобов’язань з ПДВ, що завдало збитків державі на суму більш як 2,5 мільйони гривень.

 

Джерело: http://www.vin.gp.gov.ua/ua/index.html