ПРОТИДІЯ ПОРУШЕННЯМ ПРАВ ЛЮДИНИ В МІСЦЯХ НЕСВОБОДИ – експертка організації взяла участь в спеціалізованому тренінгу

ПРОТИДІЯ ПОРУШЕННЯМ ПРАВ ЛЮДИНИ В МІСЦЯХ НЕСВОБОДИ – експертка організації взяла участь в спеціалізованому тренінгу
17.03.2020
Нещодавно в Чернігівському освітньому домі прав людини відбувся спеціалізований тренінг для представників громадськості з проведення спільних з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини розслідувань порушень прав людини в місцях несвободи або допущених правоохоронними органами. Участь в навчанні взяла експертка громадської організації «ПРАВО» Олена Черній.



Під час навчання учасники та учасниці детально ознайомилися з міжнародними ТА національними механізмами захисту прав людини, зокрема з діяльністю Уповноваженого з прав людини та його регіональними представництвами.

Окремо було розглянуто міжнародні та національні стандарти утримання людей в місцях несвободи.



Правозахисниці та правозахисники також вчилися використовувати інформацію з відкритих джерел у проведенні розслідувань порушення прав і свобод людини, а також використовувати різний інструментарій для проведення дослідження.

Навчання було організоване Експертним центром з прав людини у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, в рамках проекту «Посилення регіонального компоненту діяльності Офісу Омбудсмана у сфері протидії порушенням прав людини з боку органів правопорядку».