ПИТАННЯ ПРО НЕДОВІРУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ ВНЕСЛИ В ПОРЯДОК ДЕННИЙ СЕСІЇ…

ПИТАННЯ ПРО НЕДОВІРУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ ВНЕСЛИ В ПОРЯДОК ДЕННИЙ СЕСІЇ…
09.04.2014
uvagaПитання про недовіру Хмільницькому міському голові Василю Грушку внесли до порядку денного сесії, яка має відбутися 14 квітня.

З клопотанням все ж таки внести це питання до порядку денного звернувся голова голови постійної комісії міської ради з питань законності, охорони громадського порядку та соціального захисту населення Сергій Гуцалюк.

Також відповідний проект рішення з'явився на Офіційному сайті міста Хмільника. Пропонуємо ознайомитися з витягом з проекту рішення, в якій говориться про те. за які заслуги міського голову мають намір відправити у відставку...

Отже:

Зважаючи на суспільно – політичну ситуацію в країні, враховуючи пропозиції депутатів міської ради 6 скликання, звернення Народного Віче Хмільницької громади від 24.01.2014 року та 25.01.2014 року щодо необхідності направлення звернення до Президента України та голови Верховної Ради України, міська рада 27 січня 2014 року на позачерговій 51 сесії розглянула питання та прийняла рішення «Про суспільно – політичну ситуацію в країні».

Вказаним рішенням було затверджено звернення Хмільницької міської ради, як виразника волі територіальної громади міста до вищих посадових осіб держави, в якому зокрема вказувалося на глибоку стурбованість та обурення хмільничан кровопролитною війною, що реально точилася на вулицях та майданах країни, зростанням кількості жертв серед мирного населення.

Глибокий кризовий стан, спровокований помилками Уряду України, що призвів до жорсткої ескалації суспільної напруги змусив кожного небайдужого члена територіальної громади відповідно реагувати на ситуацію та використовуючи своє право на свободу слова і думки, на вільне вираження своїх поглядів та переконань, гарантоване ст. 34 Конституції України, зажадати від міської ради прийняти вказане рішення, скориставшись правом територіальної громади на представництво її інтересів.

Звернення міської ради мало б бути терміново надіслане Президенту України та голові Верховної Ради України, опубліковане в засобах масової інформації та на веб – сайті міста. Контроль за виконанням рішення міської ради покладався на міського голову.

Це рішення міської ради не носило нормативного характеру, не встановлювало та не позбавляло прав та обов’язків інших осіб, це був вираз оцінки громадою Хмільника тієї ситуації, що склалася в країні, бажання вільно виразити свої погляди та переконання, зокрема щодо непогодження з тим, що відбувається в країні, заклик змінити життя на краще.

Цей заклик був підтриманий також і Хмільницьким міським головою В. Грушком.

Саме міський голова відповідно до вимог ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» мав забезпечити виконання цього рішення та представляти територіальну громаду, раду у відносинах з державними органами, в тому числі і в суді відстоювати позицію міської ради.

Натомість, як показав хід подальших подій, Хмільницькою міжрайпрокуратурою вищевказане рішення міської ради було оскаржене до Вінницького окружного адміністративного суду з вимогою визнання його протиправним та скасування, а головна посадова особа територіальної громади міста – міський голова В. Грушко замість того, щоб належно представити інтереси територіальної громади в суді та відстояти рішення міської ради за яке він сам же і голосував - визнав позов, особисто не був присутній на засіданні суду та не направив до суду належно уповноваженого представника, самоусунувшись фактично від виконання наданих йому законом обов’язків та повноважень.

Як наслідок – позов міжрайпрокурора був задоволений повністю.

Своїми діями міський голова В. Грушко проігнорував та знехтував інтереси територіальної громади міста Хмільника та міської ради, не забезпечив представлення цих інтересів в суді, самоусунувся від виконання своїх обов’язків, передбачених ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».