РЕЧОВИЙ РИНОК В ЦЕНТРІ ХМІЛЬНИКА МОЖЕ ЗНИКНУТИ

РЕЧОВИЙ РИНОК В ЦЕНТРІ ХМІЛЬНИКА МОЖЕ ЗНИКНУТИ
29.05.2014
znakПід час пленарного засідання Хмільницької міської ради розглядалося питання щодо продовження терміну оренди земельної ділянки, на якій знаходиться ринок в центрі міста.

В принципі чиновники не мали заперечень щодо продовження терміну дії угода, але в новому договорі сума орендної плати мала б суттєво зрости.

Це, звичайно, суперечить інтересам теперішнього орендаря земельної ділянки і він зазначив, що «якщо орендна плата суттєво зросте, він змушений буде зняти питання з розгляду», тобто відмовитися від продовження терміну дії угоди оренди земельної ділянки.

Це, в свою чергу, потягнуло б проблеми для підприємців, які здійснюють торгівлю на речовому ринку.

Після дискусій, до яких долучалися як представники влади – так і громадські активісти. Депутати вирішили дослідити це питання більш глибше, з метою прийняття найоптимальнішого рішення, яке задовольнить всі сторони та не суперечитиме чинному законодавству. Як варіанти, розглядалися рішення про відмову підприємця від оренди певної частини земельної ділянки, а також внесення змін до рішення, яким встановлюється відсоток орендної плати за землю.