РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА В ХМІЛЬНИКУ – СКІЛЬКИ МОЖНА ПОРУШУВАТИ ЗАКОН?

РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА В ХМІЛЬНИКУ – СКІЛЬКИ МОЖНА ПОРУШУВАТИ ЗАКОН?
14.04.2012
Попри інформацію. яку було розміщено на ГФХ, Положення про надання послуг у сфері розваг на території м. Хмільника все ж таки мають намір винести на чергове пленарне засідання Хмільницької міської ради, яке має відбутися 26 квітня. Про це повідомляють "Життєві обрії". Таким чином є реальна загроза, що відповідне Положення буде прийняте з порушенням Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

На думку експертів громадської організації «ПРАВО», зважаючи на те, що сам проект Положення про надання послуг у сфері розваг на території м. Хмільника було оприлюднено 12 квітня 2012 року, то, відповідно до норми ст. 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, строк, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження та пропозиції, встановлюється розробником проекту регуляторного акта і не може бути меншим ніж один місяць та більшим ніж три місяці з дня оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу.

Таким чином Положення про надання послуг у сфері розваг на території м. Хмільника не може бути винесене на розгляд сесії Хмільницької міської ради, яке має відбутися в квітні. Мінімальний термін, якого необхідно дотриматися складає 1 місяць. Тобто не раніше 12 травня 2012 року…