РОЗПОЧАЛОСЯ СТАЖУВАННЯ ЩОДО НАПИСАННЯ ПРОЄКТІВ

РОЗПОЧАЛОСЯ СТАЖУВАННЯ ЩОДО НАПИСАННЯ ПРОЄКТІВ
17.06.2023
В нашій організації розпочалося стажування для осіб, які опановують мистецтво написання проєктів для залучення фінансування від донорських організацій для реалізації суспільно корисних та підприємницьких ініціатив.

Бажання пройти стажування виявили 4 особи, які раніше пройшли навчання за програмою «Написання проєктів».

Протягом останніх двох місяців в гуманітарному хабі «Мурашник» відбувалося навчання з написання проєктів для отримання фінансування від міжнародних донорських організацій для вирішення соціальних проблем та започаткування власної справи. Загалом участь в навчальній програмі взяло 13 осіб, серед яких місцеві активні громадяни, а також внутрішньо переміщені особи.



Програма навчання давала відповіді на питання навіщо донорські організації дають гроші на реалізацію проєктів, де шукати інформацію про конкурсні оголошення, як знайти «свого» донора, що таке проєкт, яка процедура подачі проєктної заявки, а також про те, що таке логіко-структурний аналіз та «Дерево проблем», як використовувати під час підготовки заявки SWOT-аналіз та що таке постановка цілей за SMART, що таке аплікаційна форма та які її складові, як правильно визначити проблему, яку вирішуватиме проєкт, як правильно формулювати мету та завдання проєкту.

Також група дізналася, як правильно описувати заходи проєкту, очікувані від його реалізації результати, а також, як розробляти бюджет проєкту.