РОЗРОБЛЯЄМО ПЛАН ЗАХОДІВ СОЦІАЛЬНОГО ЗГУРТУВАННЯ

РОЗРОБЛЯЄМО ПЛАН ЗАХОДІВ СОЦІАЛЬНОГО ЗГУРТУВАННЯ
27.04.2023
Нещодавно, в гуманітарному хабі «Мурашник», відбулася фасилітаційна сесія, під час якої було розроблено орієнтовний план заходів соціального згуртування. Участь в заході взяли внутрішньо переміщені особи, які проживають в нашій громаді, посадові особи та депутати Хмільницької міської ради, а також представники місцевих громадських організацій.

На початку заходу присутнім було презентовано результати соціологічного дослідження проблем та потреб ВПО в нашій громаді, а також План інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя громади, який був розроблений в рамках проєкту «Якісні послуги для внутрішньо переміщених осіб громади», що реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою, за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Pact в Україні.



Після цього присутні об’єдналися в робочі групи з метою визначення актуальних напрямків для соціального згуртування в нашій громаді.



Після презентації роботи в групах, завдяки рейтинговому голосуванню, було визначено 4 найактуальніші напрямки, які, за задумом, мають увійти до заявки на конкурс від Міжнародної організації міграції населення (МОМ). Такими напрямками стали:

  • створення умов для рекреаційно-реабілітаційного-активного відпочинку, який передбачатиме організацію велоподорожей, водних екскурсій на байдарках, піші прогулянки тощо;

  • облаштування простору для дітей, молоді (сімейно-розважальний комплекс), який передбачатиме можливість залишити там неповнолітніх дітей на певний час;

  • облаштування місця для одиноких людей похилого віку та осіб з інвалідністю на базі колишнього гуртожитку села Кожухів, що входить до складу нашої громади;

  • облаштування місця, де люди, за потреби, могли б скористатися послугами пральні, перукарні, ремонту одягу тощо.




За задумом, організацією цих заходів має займатися ініціативна група, за сприяння управління праці та соціального захисту Хмільницької міської ради, управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради та інших структурних підрозділів.

Якщо заявку нашої громади буде схвалено, фахівцями Міжнародної Організації Міграції буде проведено навчання для членів ініціативної групи, під час якого запропоновані ініціативи буде доопрацьовано. Також МОМ має забезпечити реалізацію цих ініціатив фінансовими ресурсами.