ЩО ДУМАЮТЬ ПОСАДОВЦІ МІСЬКОЇ РАДИ ПРО НАЯВНІ В ГРОМАДІ ПРАВОВІ ПРОБЛЕМИ – відбулося фокус-групове дослідження в рамках програми «Правоспроможна громада»

ЩО ДУМАЮТЬ ПОСАДОВЦІ МІСЬКОЇ РАДИ ПРО НАЯВНІ В ГРОМАДІ ПРАВОВІ ПРОБЛЕМИ – відбулося фокус-групове дослідження в рамках програми «Правоспроможна громада»
10.07.2020
Сьогодні відбулося перше з трьох запланованих фокус-групових досліджень щодо виявлення наявних в Хмільницькій ОТГ правових проблем. Участь в першому дослідженні взяли посадові особи Хмільницької міської ради, зокрема, представник управління освіти, управління економічного розвитку та євроінтеграції, управління праці та соціального захисту населення, юридичного відділу, управління житлово-комунального господарства, Центру надання адміністративних послуг, а також відділу комунікації та зв’язків з громадськістю.



Також були присутні експерти громадської організації «ПРАВО» Олена Черній, Віталій Дорох та Володимир Плахотнюк.

Під час дослідження було обговорено питання досвід посадовців щодо реагування на звернення громадян, в тому числі щодо вирішення правових проблем, потреби посадових осіб щодо підвищення кваліфікації для здійснення кращої комунікації з громадськістю, можливості для залучення додаткових ресурсів для виконання своїх повноважень тощо.

Метою проведення фокус-групового дослідження є врахування, під час розробки проекту програми забезпечення населення безоплатною правовою допомогою, інтересів всіх цільових груп, зокрема – вразливих, а також міської влади та поліції.



Після проведення ще двох фокус-групових досліджень, за участі представників поліції та громадських організацій, всю інформацію буде проаналізовано, узагальнено та підготовлено звіт, який буде використано під час розробки місцевої програми забезпечення населення безоплатною правовою допомогою.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькій громаді», який реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».