ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ РОЗВИТКУ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ? – відбулася презентація результатів дослідження

ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ РОЗВИТКУ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ? – відбулася презентація результатів дослідження
31.01.2021
В Хмільницькій громаді презентували результати дослідження проблемних питань розвитку громадянського суспільства в громаді. Захід відбувся в рамках засідання робочої групи з розробки програми розвитку громадянського суспільства.

Результати дослідження презентували експерти громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох, Олена Черній та Володимир Плахотнюк.



Дослідження передбачало аналіз результатів проведення фокус-групових досліджень, аналіз діяльності громадської ради, органів самоорганізації населення, громадських організацій, а також було проаналізовано реалізацію в громаді громадського бюджету, а також використання членами громаді інструментів громадської участі, в тому числі й інструментів електронної демократії. Окремо було приділено увагу аналізу нормативно-правової бази, що забезпечує громадську участі, а також офіційний сайт Хмільницької міської ради.



Після опрацювання результатів дослідження робочої групою буде напрацьовано проект програми розвитку громадянського суспільства, який буде презентовано для громадськості під час публічного заходу. Після цього програму буде винесено на громадське обговорення.



Захід відбувся в рамках проєкту «Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні», що реалізується Громадською спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки National Endowment for Democracy (NED).



27 та 28 серпня відбувся перший етап проекту – навчальна зустріч. Хмільницьку громаду представляли:

  • начальник фінансового управління Тетяна Тищенко,

  • начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістюНаталія Мазур,

  • провідний спеціаліст відділу прогнозування та залучення інвестицій управління економічного розвитку та євроінтеграції Наталя Мельник,

  • Олена Черній та Віталій Дорох (громадська організація «ПРАВО»,

  • Яків Настасюк(громадська організація «Туристично-оздоровча Україна).