Що відбувалося в Ресурсному центрі “Мурашник” минулого тижня?

Що відбувалося в Ресурсному центрі “Мурашник” минулого тижня?
05.08.2024

Минулого тижня Ресурсний центр "Мурашник", підтримуваний громадською організацією "ПРАВО", перетворився на справжнє джерело позитиву, натхнення та корисної інформації для мешканців громади.

Емоційний SOS для дітей

В нашому центрі відбулась вже вдруге зустріч "Дитячого клубу" на занятті групи "Емоційний SOS" від Благодійного Фонду "Карітас-Вінниця". Психологині Алла та Роксана Решетник допомагали дітям розуміти свої емоції та знаходити способи "лікувати душу" від сумних почуттів. Діти створювали "скарбнички" для зберігання цінних для них речей, що піднімають настрій та гріють серце.

 

Зустріч молоді по проєкту "Teens for Kids"

Останнім часом у Ресурсному центрі "Мурашник" спостерігається активна участь молоді з різних проєктів, і минулий тиждень не став винятком. Однією з важливих подій стала зустріч учасниць молодіжного проєкту "Teens for Kids", які зібралися для обговорення та планування майбутніх заходів, обмінювалися ідеями та розробляли стратегії їх реалізації. 

“Клуб настільних ігор” для молоді 

30 липня відбулася зустріч молодіжного "Клубу настільних ігор" під керівництвом Дар'ї Попадюк. Гра "Детектив клуб" стала чудовою нагодою для розвитку психологічних навичок: вміння блефувати, фантазувати, адаптуватися до ситуації та переконувати. Молодь активно включилася у гру, продемонструвавши креативність, кмітливість та почуття гумору.

Інформаційна зустріч від ініціативної групи жінок Хмільника

30 липня була організована інформаційна зустріч для жінок Хмільника. Захід проводився в рамках проєкту «Посилення голосу жінок в громадах», що реалізується Громадською організацією ВІСЬ м.Вінниця у партнерстві з CARE.Ukraine. На зустрічі представниці Хмільницької філії Вінницького обласного центру зайнятості розповіли про можливості працевлаштування та отримання ваучерів на навчання; підтримку держави у створенні та розвитку бізнесу; можливості працевлаштування на суспільно-корисні роботи. 

Окрім цього, викладачка Олександра Мальцева представила тему навчання в Хмільницькому аграрному центрі професійно-технічної освіти, а головна бухгалтерка ТОВ “Назарет Транс” Світлана Довгань розповіла про державну реєстрацію ФОПа, податки та звітність.

Зустріч пройшла в форматі дружнього жіночого кола за "вільною кавою", де учасниці отримали багато корисної інформації, обмінювалися досвідом та активно обговорювали актуальні теми.

Курс "Написання проєктів"

1-2 серпня відбулись перші два дні тренінгу з курсу "Написання проєктів" від громадської організації "ПРАВО" в Ресурсному центрі "Мурашник", і це було натхненно!  Минулого року цей курс пройшли понад 60 осіб, і понад 10 випускників отримали грантову підтримку. Цього разу ми знову сповнені ентузіазму та впевненості, що наша праця принесе плоди.

Гітарний гурток

Кожного дня по буднях, з 16:00 в нашому центрі працює гітарний гурток. Це місце, де всі бажаючі можуть навчитися грати на гітарі, розвивати свої музичні здібності та проводити час у творчій атмосфері. Цього тижня заняття гітаристок та гітаристів відбувалось з використанням наявної в нашому центрі музичної апаратури.

Шаховий клуб

Два рази на тиждень наш центр приймає учасників "Шахового клубу". Тут любителі шахів можуть вдосконалювати свої навички, брати участь у турнірах та просто насолоджуватися грою в приємній компанії.

Суспільно-корисні роботи

Наш центр організовує суспільно-корисні роботи -  зокрема плетіння сіток для ЗСУ. Це не лише допомагає армії, але й створює атмосферу підтримки та взаємодопомоги серед учасниць.

Банк речей

Окрім цього, у "Мурашнику" функціонує "Банк речей", де всі мешканці громади, які цього потребують, можуть отримати речі та предмети побуту. Це важлива ініціатива, яка допомагає багатьом людям отримати необхідну допомогу та підтримку.

Велоклуб “Хмільник на педалях”

Закінчився тиждень активно і на позитиві - відбулась велопоїздка учасників клубу “Хмільник на педалях”. Поговорили про правила дорожнього руху, правила поведінки велосипедистів на дорозі, правила поїздки в групі. Потім проїхались по місту цікавим маршрутом, з зупинками на історичні екскурси. Результатом зустрічі став “пікнік” в “Мурашнику” з настільними та активними іграми.

Ресурсний центр "Мурашник" завжди радий бачити нових учасників та учасниць на своїх заходах. Ми активно розвиваємо нашу громаду, підтримуючи ініціативних та активних мешканців та мешканок. Завдяки нашим програмам та проєктам, ви маєте можливість отримати нові знання, навички та знайомства, які сприятимуть вашому особистому та професійному розвитку.

Слідкуйте за нашими оголошеннями та долучайтеся до заходів! Разом ми зможемо зробити нашу громаду ще більш активною, згуртованою та успішною. Ваші ідеї та участь важливі для нас, адже саме завдяки спільним зусиллям ми досягаємо значних результатів.

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова