ШКОЛА АДВОКАЦІЇ ТА ПАРТИСИПАЦІЇ: НА ВІННИЧЧИНІ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША СЕСІЯ

ШКОЛА АДВОКАЦІЇ ТА ПАРТИСИПАЦІЇ: НА ВІННИЧЧИНІ ВІДБУЛАСЯ ПЕРША СЕСІЯ
15.07.2021
Чому виникають та як вирішуються проблеми в громаді? Який цикл створення політики на локальному рівні? Як члени громади можуть брати участь в процесах прийняття рішень, а також які інструменти громадської участі існують?

Відповіді на ці та інші питання шукали учасники Школи адвокації та партисипації, перший етап якої відбувся 12-13 липня у Вінницькій області.

На початку червня було оголошено конкурсний відбір команд із Полтавської, Запорізької, Волинської, Тернопільської та Вінницької областей, які, за підтримки Київського Діалогу, здійснюватимуть діяльність спрямовану на місцевий розвиток.

У Вінницькій області було відібрано 5 команд які представляють Хмільницьку, Літинську, Липовецьку, Барську та Студенянську громади.

Впродовж двох днів ці команди навчалися чітко формулювати та розробляти плани вирішення проблем, що виникають в громадах, вивчали цикл створення політики на місцевому рівні, розбиралися, як члени громади можуть брати участь в процесах прийняття рішень та ознайомлювалися з інструментами громадської участі.

На початку заходу учасників навчання привітали: керівниця проєкту Тетяна Лопащук та регіональний координатор проєкту Віталій Дорох.





Своїми знаннями з навчальних тем фахово поділилися тренери: Олексій Колесніков, голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та Віталій Дорох, голова Ради Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО».



На завершення насиченої дводенної сесії учасники та учасниці курсу отримали ще й домашнє завдання, в основі якого необхідно продуктувати ідеї для майбутніх проєктів.


Команда Хмільницької громади



Команда Липовецької громади



Команда Літинської громади



Команда Студенянської громади



Команда Барської громади


Для довідки:

Проєкт «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах» реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Проєкт має на меті посилити адвокаційну спроможність громадських ініціатив у Полтавській, запорізькій, Вінницькій, Тернопільській та Волинській областях шляхом проведення тренінгів, отримання досвіду проєктного менеджменту, доступу до мереж експертизи, а також обміну кращими практиками з інших регіонів і країн.

Київський діалог – це українсько-німецька програма підтримки локальних ініціатив та створення мережі зміно творців для демократичних перетворень в Україні. Київський діалог стартував у 2005 році як формат міжнародних конференцій із суспільних і політичних тем, а у 2014 році став сприяти розвитку громадських ініціатив у регіонах України.

У Вінницькій області реалізацію проєкту координує громадська організація «ПРАВО».