ШКОЛА МОЛОДОГО ЛІДЕРА У ЛІТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

ШКОЛА МОЛОДОГО ЛІДЕРА У ЛІТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ
29.10.2021
Влітку цього року команди 5 громад Вінницької області взяли участь у Школі адвокації та партисипації від Київського діалогу.

Після навчання команди подали проєкти на мінігранти спрямовані на адвокацію змін у своїх громадах. Три команди отримали фінансування від Київського діалогу на втілення своїх проєктів.

Сьогодні ми продовжуємо серію публікацій про те, як просуваються справи у наших команд.

На черзі команда Літинської громади і їхній проєкт “Школа молодого лідера”.

Ми живемо в час швидких змін і зараз особливо актуальним є створення умов для самовизначення, саморозвитку та успішної самореалізації молоді.

Наш час потребує лідерів нової формації – людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно.

Саме тому команда Літинської громади вирішила знайти і підтримати молодь, яка має організаторські здібності та нестандартне мислення, усвідомлює себе потенційним лідером, має бажання використовувати свою енергію та здібності заради інших, чиї особистісні переконання спрямовані на активну участь у громадському житті.



Школу вирішили провести в 2 етапи.

Перший етап складався з трьох тренінгів на тему: «Психологічні засади ефективної комунікації лідера. Розвиток лідерських якостей».

На кожний тренінг треба було знайти 20 учасників. Пошуки проводили за допомогою соціальних мереж, навчальних закладів та за допомогою народної служби новин ББС (Баба Бабі Сказала).

Пошуки виявились вдалими і 60 молодих людей Літинської громади пройшли навчання на першому етапі.



Другий етап складався з двох тренінгів: «Міжнародні, Всеукраїнські програми, проєкти і гранти» і «Фандрейзинг та написання проєктних заявок».

Участь у цих двох тренінгах могли взяти тільки 20 найактивніших учасників першого етапу. Тож учасникам довелось поборотись за це право.



Після навчання учасники одразу скористались своїми щойно отриманими знаннями і взяли участь у конкурсі проєктів.

Переміг проєкт «Парк мрій» і переможці отримали 1000 грн на втілення своїх мрій у життя.



Звичайно, на таку суму не розженешся, але сподіваємось, що це надихне молодь вчитись, розвиватись та втілювати масштабніші проєкти для розвитку своєї громади.

Організатор “Школи молодого лідера” Літинська районна молодіжна громадська організація «Коло» звернулась до Літинського селищного голови щодо постійної діяльності «Школи молодого лідера». І зараз розробляється програма «Молодь Літинщини», в яку мають включити діяльність даної школи. Кошти на це мають бути передбачені в бюджеті Літинської селищної ради.

А ми щиро бажаємо нашим активним колегам з Літинської громади, щоб все задумане збулося і у них з’явились молоді, амбітні, розумні лідери, які активно і ефективно будуть розвивати громаду.

Проєкт «Розбудова соціального капіталу громадських ініціатив в українських регіонах» реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними ГО за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Проєкт має на меті посилити адвокаційну спроможність громадських ініціатив у Полтавській, запорізькій, Вінницькій, Тернопільській та Волинській областях шляхом проведення тренінгів, отримання досвіду проєктного менеджменту, доступу до мереж експертизи, а також обміну кращими практиками з інших регіонів і країн.

Київський діалог – це українсько-німецька програма підтримки локальних ініціатив та створення мережі змінотворців для демократичних перетворень в Україні. Київський діалог стартував у 2005 році як формат міжнародних конференцій із суспільних і політичних тем, а у 2014 році став сприяти розвитку громадських ініціатив у регіонах України.

У Вінницькій області реалізацію проєкту координує громадська організація «ПРАВО».