Школа підприємництва у Хмільнику

Школа підприємництва у Хмільнику
13.12.2010
У суботу, 11 грудня, відбувся перший тренінг в рамках Школи підприємництва. Школу для молоді відкрили за сприяння Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО», Ліги сприяння розвитку підприємництва, Хмільницькою ОДПІ та відділу у справах сім’ї та молоді міської ради.

Всіх охочих, яких було записано на Школу шляхом попередньої співбесіди, було відібрано у складі 15-и осіб. Школа підприємництва проходитиме щосуботи орієнтовно з 12 до 15 години. На початку тренінгу слово надали представнику Хмільницької податкової інспекції Юрію Підвальнюку. В ході короткого виступу він розповів про спрощену систему оподаткування, а також розтлумачив присутнім відмінності між єдиним податком, сплатою фіксованого патенту і загальною системою оподаткування.

В якості тренера виступив голова Ліги сприяння розвитку підприємництва Сергій Ямковенко, який на першому занятті розповів про основи малого бізнесу. Протягом більше трьох годин тренер з молоддю обговорили різні питання: чи потрібен самим учасникам бізнес і чому, вміння та навички підприємця, головні риси характеру, завдання, які вирішує підприємець, можливості для початку відкриття справи і з чого варто починати свій власний бізнес. Також на тренінгу вчилися правильно планувати свій бюджет і, звичайно ж, всі учасники отримали до наступного заняття домашнє завдання.

Тренінг завершився підбиттям підсумків та особистими висловлюваннями учасників про свої враження і думки.
Божена Квітка.