Школа «Провідник» продовжує готувати громадських активістів

Школа «Провідник» продовжує готувати громадських активістів
12.04.2010
x_25fc95b310 квітня 2010 року, в рамках молодіжної Школи «Провідник», відбувся черговий тренінг під назвою «Менеджмент НУО». Навчальний захід відбувся в приміщенні Хмільницької міської ради.

Під час тренінгу учасники мали змогу ознайомитися з такими широковживаними термінами, як третій сектор, та організації третього сектору. Голова Ради громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох, якого було запрошено в якості тренера, ознайомив учасників з основними ознаками організацій третього сектора, а також допоміг учасникам визначити види таких організацій та чітко сформувати їх мету та завдання.

Після цього більш детально було розглянуто шляхи легалізації громадських організацій, зокрема було акцентовано увагу на перевагах та недоліках легалізації шляхом повідомлення та реєстрації.

В подальшому тренінг був побудований таким чином, що учасники мали змогу попрактикуватися в стратегічному планування діяльності громадських організацій. Під час цього блоку тренінгу учасники дізналися. що для створення успішної громадської організації варто виробити чітку мету діяльності НУО, головні її завдання та визначитися з основними видами діяльності, а також визначитися з клієнтами організації, знати про їх потреби, чітко визначитися з послугами, які надає організація, реально оцінювати ресурси, які є в її розпорядженні тощо. Було акцентовано увагу та тому, що дуже важливим є «спільне бачення» членів організації щодо її розвитку, тобто, якою вона буде через місяць, рік, 5 років.

Нагадаємо, що Школа для молоді «Провідник» створена та функціонує за ініціативи відділу у справах сімї та молоді Хмільницької міської ради. В подальших планах Школи проведення тренінгів з написання проектів, громадянської журналістики, а також проведення літнього табору для учасників Школи та тренерів…