ШЛЯХИ РОЗВИТКУ КУРОРТУ ХМІЛЬНИК ОБГОВОРЮВАТИМУТЬ ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ»

ШЛЯХИ РОЗВИТКУ КУРОРТУ ХМІЛЬНИК ОБГОВОРЮВАТИМУТЬ ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ «КРУГЛОГО СТОЛУ»
27.11.2014

imagesДепутати Хмільницької міської ради ініціюють проведення засідання «круглого столу» щодо подальшого розвитку Хмільника, як курорту Державного значення.


Відповідне рішення було затверджено під час пленарного засідання міської ради.


Своїм рішенням депутати висловили намір провести в грудні 2014 року круглий стіл з метою обговорення шляхів подальшого розвитку курорту Хмільник в рамках реалізації Угоди щодо регіонального розвитку Вінницької області між Кабінетом Міністрів України та Вінницькою обласною радою.


До участі в заході планують запросити голову Вінницької облдержадміністрації, голову Вінницької обласної ради, директорів департаментів вінницької ОДА, депутатів Вінницької обласної ради, голову Хмільницької райдержадміністрації, голову Хмільницької районної ради, депутатів Хмільницької районної ради, сільських голів, громади яких територіально знаходяться в межах курорту Хмільник, а також забезпечити участь в заході керівництва міста, представників виконавчих органів міської ради, депутатського корпусу міської ради та громадськості.


Зважаючи на те, що в 2013 році Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО» було проведено громадську експертизу діяльності Вінницької ОДА щодо ініціювання та розробки проекту Концепції Державної цільової програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільник на 2014-2018 роки, депутати вирішили запросити в якості доповідача під час проведення засідання «круглого столу» керівника громадської організації «ПРАВО» Віталія Дороха.


Для довідки:


В 2012 році Вінницькою ОДА, за прямої участі виконавчих органів Хмільницької міської ради, було розроблено та відправлено на розгляд профільних міністерств проект Концепції Державної програми розвитку курорту Хмільник. Міністерства цей проект відхилили, вказуючи на численні порушення під час ініціювання та розробки проекту Концепції. Як наслідок – Хмільник залишився без державної програми свого розвитку. Питання не вирішене й досі.


Варто зазначити, що Угодою, яку було укладено між Кабінетом Міністрів України та Вінницькою обласною радою в рамках Державної програми на розвиток Хмільника, як курорту, планувалося залучити 546 686 000 грн., з них - 467 746 000 грн. з Державного бюджету, 78 940 000 грн. – з місцевих бюджетів.