ШУКАЄМО «СЛАБОЄ ЗВЄНО» РАЗОМ або хто винен в систематичному порушенні закону про доступ до публічної інформації?

ШУКАЄМО «СЛАБОЄ ЗВЄНО» РАЗОМ або хто винен в систематичному порушенні закону про доступ до публічної інформації?
01.04.2012
Під час останнього засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради розглядалося питання незадовільного виконання міською владою закону про доступ до публічної інформації в частині оприлюднення проектів рішень виконавчого комітету та міської ради. Під час обговорення було запропоновано пані Наталі Мазур, як представнику від влади, роз’яснити особливості документообігу в міськвиконкомі з метою виявлення отого «слабкої ланки». Пані Наталя звичайно повелася благородно, зазначивши, що не буде називати винуватців. Я особисто її розумію, і напевно повівся б так само (хто його зна?).
Після того засідання в мене особисто склалося враження, що питання зрушить з мертвої точки. Але знову ж таки не так сталося, як гадалося.
22 березня відбувся виконком. Окрім проектів рішень виконавчого комітету, були розглянуті проекти рішень майбутньої сесії міської ради, яка відбулася 29 березня. І що ми маємо? Рішення виконкому можна нормально переглянути. Вони активовані і доступ до них цілком забезпечений. На відміну від проектів рішень міської ради. Розміщено тільки назву рішення і переглянути його неможливо, тому що вони не активовані та не містять посилання на сам документ:
http://hmilnyk.osp-ua.info/index.php?ch=3&fl=npa_2_27072011_rishennia_2…
Логічно було б припустити, що всі ці проекти рішень можна побачити в розділі «Проекти рішень міської ради» за відповідний місяць. Але самі списки проектів рішень не співпадають. Тобто в розділі «Рішення виконавчого комітету» вони згадуються, причому НЕ АКТИВОВАНІ і переглянути їх не можна, а в розділі «Проекти рішень міської ради» - деякі взагалі відсутні:
http://hmilnyk.osp-ua.info/index.php?ch=3&fl=npa_3_27072011_proects_020…
Різниця складає 22 проекти рішень. Не 2 чи 3, а 22…
Ми пропонуємо Василю Пилиповичу та Петру Олексійовичу звернути на це увагу і визначити, хто ж таки насправді є отим «слабым звеном» в виконавчих органах міської ради, яке своєю діяльністю чи скоріше – бездіяльністю, псує загальну картину. Отже, Відсутні такі проекти рішень:
1. Пр-р «Про затвердження Програми розвитку та збереження зелених насаджень в м. Хмільнику на 2012 – 2015 роки».
2. Пр-р «Про внесення змін та доповнень до Програми утримання дорожнього господарства міста Хмільника на 2012 р».
3. Пр-р «Про внесення змін до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хмільника на 2012 рік».
4. Пр-р «Про затвердження Положення про комісію з питань визначення переможця для проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки».
5. Пр-р «Про внесення змін до рішень Хмільницької міської ради».
6. Пр-р «Про надання в оренду громадянам земельних ділянок для городництва у м. Хмільник»
7. Пр-р «Про розгляд заяви Вербецького В.В.»
8. Пр-р «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, щодо оформлення права користування на умовах оренди на земельні ділянки»
9. Пр-р «Про затвердження технічних документацій та передачу земельних ділянок в користування на умовах оренди»
10. Пр-р «Про припинення ФОП Іванішину Ю.Б. права користування земельною ділянкою, що розташована у м. Хмільник, по вул. 1Травня зблокованої з зупинкою «Радон» для функціонування та обслуговування торгівельного павільйону»
11. Пр-р «Про надання Мойсеєнко Г.П. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою на земельну ділянку, що розташована у м. Хмільник, по вул. 1 Травня зблокованої з зупинкою «Радон» для функціонування та обслуговування торгівельного павільйону»
12. Пр-р «Про затвердження проекту відведення та передачу земельних ділянок у м. Хмільнику у власність».
13. Пр-р «Про розгляд заяв громадян щодо затвердження технічної документації із землеустрою та надання в користування на умовах оренди земельної ділянки для городництва».
14. Пр-р «Про надання ФОП Бублику П.О. дозволу на виготовлення проекту відведення щодо зміни цільового призначення земельної ділянки».
15. Пр-р «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельних ділянок в м. Хмільнику».
16. Пр-р «Про надання дозволу на розробку проекту відведення земельних ділянок для оформлення документів, що посвідчують право користування на умовах оренди на земельні ділянки для городництва».
17. Пр-р «Про внесення змін до рішення 35 сесії 5 скликання від 02.07.2008 року № 376 «Про розгляд заяв громадян, клопотань підприємств, установ, організацій, заяв фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності з питань землекористування»
18. Пр-р «Про внесення змін до рішення 8 сесії 6 скликання від 24.03.2011 року № 140 «Про розгляд заяв громадян, клопотань підприємств, установ, організацій, заяв фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності з питань землекористування»
19. Пр-р «Заключний звіт про результати виконання Програми проведення на території міста загальнодержавних свят та міських культурно-мистецьких заходів на 2011 рік».
20. Пр-р «Про вступ Хмільницької міської ради до Вінницької обласної асоціації місцевого самоврядування».
21. Пр-р «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Хмільника» Юрчишину М.В.»
22. Пр-р «Про вшанування пам’яті Думіна П.В., Альчука П.П., Цимбалюка Л.Т., Бондарчука В.С.
Ще раз звертаюся до Василя Пилиповича та Петра Олексійовича з проханням розібратися з цим питанням, визначивши осіб, які готували ці рішення та мали б своєчасно (за 20 днів до затвердження) надати їх пані Наталі Мазур, яка б, в свою чергу, мала б передати їх для розміщення на Офіційному сайті міста Хмільника. Прошу звернути увагу на те, що це якраз той випадок, коли одна ложка дьогтю псує загальну картину діяльності міської влади… Причому зовсім з незрозумілих причин. Хіба справді важко передати ті проекти рішень для розміщення?