Сільські ради ігнорують звернення громадян?

Сільські ради ігнорують звернення громадян?
18.04.2011
Що завадило сільським голова Хмільницького району вчасно надати інформацію? Чи знову, як у випадку з Хмільницьким міським головою, вкралася прикра помилка, яка призвела до виникнення непорозуміння, чи ігнорування звернень громадян є системою?

Ще в січні цього року, в рамках спільного проекту громадської організації «ПРАВО» та Хмільницької райдержадміністрації, мною, як керівником проекту, було надіслано звернення на ім’я сільських голів Хмільницького району, з вимогою надати інформацію щодо нормативно-правового забезпечення контролю в сфері благоустрою населених пунктів та діяльності громадських інспекторів з благоустрою.

На превеликий жаль, відреагували на звернення тільки 7 сільських рад:

1. Пустовійтівська сільська рада;

2. Сьомаківська сільська рада;

3. Лознянська сільська рада;

4. Качанівська сільська рада;

5. Кропивнянська сільська рада;

6. Березнянська сільська рада;

7. Куманівецька сільська рада.

Що завадило дати відповідь іншим сільським очільникам – невідомо. Переконаний, що це не системне порушення закону, а просто якась прикра випадковість. І тому вирішив надіслати повторні звернення до сільських рад, які поки-що не надали відповіді…

Кому цікаво – ось текст повторного запиту:

Вельмишановний Іван Іванович!

15 січня 2011 року я звертався до Вас, як до сільського голови. зі зверненням, в якому просив Вас надати мені у письмовому вигляді на вказану адресу, інформацію, яка мене цікавить (копія повідомлення про вручення рекомендованого листа додається). Після мого звернення пройшло вже понад два місяці, але жодної відповіді на звернення я, на превеликий жаль, не отримав.

Я переконаний, що вкралася якась прикра помилка, що завадила налагодженню між нами конструктивного діалогу. Тому я повторно звертаюся до Вас, на підставі ст. 40 Конституції України, ст. 1, частини третьої ст. 3, ст. 5, 7, 20 Закону України «Про звернення громадян» №393/96-ВР від 02.10.96, та прошу Вашого сприяння у реалізації мого закріпленого Конституцією (ст. 34) та Законом України «Про інформацію» №2657-ХІІ від 02.10.02 громадянського права на отримання інформації.

Керуючись вищевикладеним, прошу Вас, як сільського голову, надати мені у письмовому вигляді відповіді на такі питання:

  1. Чи затверджені Правила благоустрою населених пунктів територіальної громади? Якщо так, прошу вказати повну назву документу та дату затвердження;

  2. Якщо Правила благоустрою затверджено, то чи передбачають вони можливість здійснення громадського контролю у сфері благоустрою населених пунктів територіальної громади? Якщо так, прошу надати витяг з Правил, що стосується повноважень громадських інспекторів з благоустрою;

  3. Чи існують якісь інші нормативно-правові акти, затверджені сільською радою, які регламентують проведення заходів з благоустрою населених пунктів територіальної громади? Якщо так, прошу вказати назви цих документів та дату їх затвердження.


Заздалегідь дякую Вам за увагу до цього звернення і не сумніваюся, що Ваша компетентна співпраця відповідатиме проголошеному керівництвом держави курсу на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення покращення благоустрою населених пунктів Хмільницького району.

Відповідь на моє звернення прошу надати в письмовому вигляді та в строк, передбачений ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» на наступну адресу:

22 000, вул. 1-го Травня, буд. 9, кв. 29, м. Хмільник Вінницька область

9 квітня 2011 року
    З повагою Віталій Дорох