СКІЛЬКИ МАЮТЬ ПЛАТИТИ ХМІЛЬНИЧАНИ ЗА ПРОЇЗД В МАРШРУТКАХ?

СКІЛЬКИ МАЮТЬ ПЛАТИТИ ХМІЛЬНИЧАНИ ЗА ПРОЇЗД В МАРШРУТКАХ?
30.07.2015
завантаженняВ Хмільнику склалася дуже цікава ситуація з вартістю проїзду в маршрутках міста. Фактично зараз існує два рішення, якими визначається вартість: 2,50 грн. та 3,50 грн.

Така ситуація склалася через те, що виконавчий комітет прийняв рішення про встановлення вартості на рівні 3,50 грн., не врахувавши, що після набуття законної сили рішення Хмільницького суду набуло чинності рішення, яке встановлювало вартість на рівні 2,50 грн.

Тепер міська влада стоїть перед вибором, яке рішення вважати чинним.

На думку експертів громадської організації «ПРАВО» чинним є рішення, яке встановлює вартість проїзду на рівні саме 2,50 грн. Це випливає з позиції Конституційного Суду України, який свого часу зазначив, що конкретна сфера суспільних відносин не може бути водночас врегульована однопредметними нормативними правовими актами однакової сили, які за змістом суперечать один одному. В нашому випадку виконавчий комітет міської ради не міг затвердити рішення про вартість проїзду на рівні 3,50 грн., зважаючи на те. що вартість була встановлення попереднім рішенням і саме на рівні 2,50 грн.