СКІЛЬКИ Ж ВИТРАТИЛИ НА РЕМОНТ РОЯЛІВ В ХМІЛЬНИКУ?

СКІЛЬКИ Ж ВИТРАТИЛИ НА РЕМОНТ РОЯЛІВ В ХМІЛЬНИКУ?
30.07.2013



grosiТеза міського голови Хмільника Василя Грушка про те, що з міського бюджету було витрачено 90 000 на ремонт фортепіано викликала неоднозначну реакцію як в членів громади міста – так і в міської влади. Зараз можна помітити спроби якось «розрулити» ситуацію. Зокрема «незалежна» газета «Я та МІСТО» опублікувала матеріал під назвою «По чім роялі для народу?», в якому директор Хмільницької школи мистецтв пані Валентина Автодійчук зробила спробу прояснити ситуацію з ремонтом музичних інструментів.


З матеріалу стає зрозуміло, що отих 90 000 гривень було витрачено не тільки на фортепіано, вірніше роялі. Пані Валентина згадує ще й про ремонт 5 бандур.


Але повернемося до роялів. Матеріал містить цінову пропозиції щодо ремонту роялів «Естонія» та «Красный октябрь», яка була надана школі мистецтв ТОВ «Київський шлях» після огляду отих роялів. Попри інформацію щодо видів робіт, які необхідно провести, в ціновій пропозиції міститься також сума, в яку цей ремонт обійдеться. Пропонуємо цитату:


«Орієнтовна вартість ремонтних робіт буде складати від 40 000,00 грн. до 45 000,00 грн. Остаточна ціна буде визначена тільки після розбори інструментів».


А міський голова говорив, і пані Валентина Автодійчук підтвердила це в своїй статті, що було витрачено 90 000 грн.


Ми звичайно не натякаємо на те, що половина суми була просто вкрадена… Можливо ціни на ремонти роялів підскочили, можливо після «розбори інструментів» виявилося, що ремонт обійдеться в два рази дорожче, можливо ремонтували не два роялі, про які йдеться в статті, а все ж таки чотири… А може все ж таки ремонтувалися ще й 5 бандур… Але хіба за 45 000 грн.?


Після ознайомлення з матеріалом пригадалася репліка губернатора про те, що це питання мають вивчити фахівці… А чому б і ні?

скан газетаскан газета1