Сприять чи не сприять… Вот в чьом вопрос

Сприять чи не сприять… Вот в чьом вопрос
29.03.2012
Зараз в нашому місті, як в принципі й раніше, проводяться різні розважальні заходи. Не будемо говорити про їх якість та доцільність. Якщо проводились і проводяться, то значить це комусь потрібно. Громаді подобається, а це вже добре. Але є одне «явище», яке з’явилося зовсім недавно. Своєрідне «ноу-хау»… Я про оформлення самих афіш, які сповіщають про проведення того чи іншого свята…

Якщо уважний читач таких оголошень звернув увагу, то вони почали містити не зовсім зрозумілий компонент, а саме – надпис «За сприяння міського голови Грушка В.П.»

На перший погляд начебто все нормально. Зараз (та й раніше) чимось подібним грішили національні канали: «Під патронатом Президента України», «За сприяння такого то бізнесмена»… Але чому такий наголос робиться на особі міського голови, до повноважень якого й належить контроль за виконанням тих чи інших заходів, передбачених міськими програмами… Якщо такі заходи заплановані, то чи може міський голова НЕ ПОСПРИЯТИ в їх проведенні? І, власне, в чому полягає його сприяння? Питань вистачає. Можливо відповідь спробуємо знайти разом?