СТАРТУВАВ ТРЕТІЙ НАВЧАЛЬНИЙ МОДУЛЬ ДЛЯ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

СТАРТУВАВ ТРЕТІЙ НАВЧАЛЬНИЙ МОДУЛЬ ДЛЯ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ
27.08.2021
Сьогодні стартував третій модуль навчання для правових консультантів Хмільницької міської територіальної громади. Учасниками та учасницями навчання є старости та бібліотекарі населених пунктів міської громади.



Під час першого блоку експерт громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох ознайомив присутніх з основними засадами Статуту Хмільницької громади, з положеннями про загальні збори за місцем проживання, про громадські слухання, про внесення місцевих ініціатив, а також про процедуру звітності перед громадою міського голови та старост громади.



Другий блок навчання був присвячений національним механізмам захисту прав людини. Затсупник начальника Хмільницького бюро правової допомоги Юлія Козачок-Фесенко надала характеристику позасудових та судових механізмів захисту прав людини, про парламентський контроль за дотриманням прав людини, а також про судову систему сучасної України.



Навчання відбувається на виконання міської Програми забезпечення безоплатною правовою допомогою населення Хмільницької міської територіальної громади на 2021-2022 роки та в рамках проєкту «Правова допомога в Хмільницькій громаді: формуємо мережу правових консультантів», що реалізується громадською організацію «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».