СУД ВИЗНАВ НЕЗАКОННИМ РІШЕННЯ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ПРОЇЗДУ В МАРШРУТКАХ ХМІЛЬНИКА

СУД ВИЗНАВ НЕЗАКОННИМ РІШЕННЯ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ПРОЇЗДУ В МАРШРУТКАХ ХМІЛЬНИКА
24.05.2015
taxi1Як відомо, в Хмільнику вартість проїзду в маршрутках складає 3,50 грн. Таке підвищення відбулося кілька місяців тому. Сам процес підвищення вартості проїзду викликав шалену хвилю невдоволення, обговорень та дискусій. Одні доводили, що підвищення вартості цілком логічне і залежить віз зростання вартості пального, інші доводили, що таке підняття не має жодних підстав.

Були й такі, а саме – експерти громадської організації «ПРАВО», які зазначали, що підвищення вартості проїзду може відбутися за умови дотримання всіх процедур, які передбачені законом про регуляторну діяльність. На превеликий жаль, тоді до такої думки члени виконкому не прислухалися і прийняли рішення про підвищення вартості проїзду, який зараз і складає 3,50.

Після набуття чинності рішенням виконкому про підвищення вартості проїзду, заступник голови громадської ради при виконавчому комітеті пан Олександр Ніжельський звернувся з позовом до суду з вимогою скасувати рішення, які, на думку пана Олександра, були прийняті з порушенням процедур, передбачених законом про регуляторну діяльність.

Розгляд справи в суді тривав понад місяць і нещодавно суд задовільнив позов пана Олександра Ніжельського повністю, підтвердивши таким чином, що рішення виконавчого комітету про підвищення вартості проїзду в маршрутках міста справді були прийнятті з порушенням законодавства.

Наразі рішення суду ще не набрало законної сили і в виконавчого комітету міської ради є 10 днів для того, щоб подати апеляцію.