Судмед-експерта Хмільника зловили на хабарі

Судмед-експерта Хмільника зловили на хабарі
23.04.2012
Хмільницькою міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області. За інформацією розміщеною на сайті обласної прокуратури, судово-медичний експерт вимагав й отримав хабар за пришвидшення проведення обстеження та зазначення в акті судово-медичного дослідження тілесних ушкоджень.

Хмільницький міжрайонний прокурор, розглянувши матеріали перевірки за заявами двох громадян, установив, що судово-медичний експерт Хмільницького районного відділення Вінницького обласного бюро судово-медичних експертиз, будучи службовою особою, вимагав й отримав хабара у сумі 4800 грн. за пришвидшення проведення обстеження та видачі відповідних актів.

Хмільницькою міжрайонною прокуратурою відносно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Відповідно до неї «Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище … або поєднане з вимаганням хабара, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна»…