Сила жінок – в об’єднанні. Робимо «Перший крок до успіху»

Сила жінок – в об’єднанні. Робимо «Перший крок до успіху»
28.06.2010
3Бути справжньою жінкою, королевою власної казки, коханою дружиною та активним громадським діячем водночас можна! Потрібне лише власне бажання та поради тих, хто знає, як цього досягти.

Дівчата-лідерки з усієї України вже п’ятий рік поспіль мають шанс взяти участь у програмі «Перший крок до успіху». Це реальна можливість зустрітися з однодумцями з різних куточків країни, обмінятися ідеями та досвідом, створити мережу взаємопідтримки. Програма започаткована у 2006 році Українським жіночим фондом, Українським освітнім центром реформ, Фондом «Здоров’я жінки й планування сім’ї», а також благодійними фондами «Приятелі дітей – Україна» й «Приятелі дітей – США».

Провідним напрямком реалізації Програми є проведення конкурсу соціальних проектів, а також есе на тему «Я – майбутня лідерка» серед дівчат 15-22 років. Найбільш переконливі авторки отримують запрошення на підсумкову зустріч. Цьогоріч авторові статті пощастило потрапити до лав переможців та провести два дні в атмосфері суцільного лідерства .

Київ, 20-21 червня, місце зустрічі - готель «Козацький» на Майдані Незалежності. Лише два дні, але які! Перший день – трамплін для підготовки, занурення в себе. Тренінг з розвитку лідерських якостей, обговорення гендерних проблем та можливостей їх вирішення в існуючому суспільстві. В цьому дівчатам допомагали досвідчені тренери-психологи, спеціалісти з особистісного розвитку. Головний висновок – жіноча сила в об’єднанні. Тільки так можна самореалізуватися та подолати чоловіче домінування в деяких сферах життя.

Другий день – то заряд енергії на тривалий час. Родзинкою зустрічі переможниць конкурсу стало спілкування з відомими жінками, які вже довго та впевнено крокують до успіху. До дівчат завітали спеціальний посол США з глобальних жіночих питань Мелан Вервеєр, акторка Наталя Сумська, головний редактор журналу «Единственная» Олена Скачко, член Нацради з питань телебачення та радіомовлення Лариса Мудрак, бізнесвумен Наталя Яресько та інші. Спілкуванням з аудиторією в форматі ток-шоу керував телеведучий та журналіст Данила Яневський.

Досвід, досягнення та особисті рекорди жінок надихають та підтримують багатьох молодих амбіційних дівчат. Та головне – це можливість ось так просто запитати про наболіле у відомих жінок, яких зазвичай бачиш лише по телевізору чи в журналах. В чому ваш секрет успіху? Про що ви думали на початку кар’єри? З якими стикалися труднощами? Дайте нам корисні поради, будь ласка!

І «на десерт» переможниці конкурсу відвідали цитадель влади – Верховну Раду. Хтозна, можливо колись хтось з цих дівчат прийде сюди вже не просто на екскурсію, але вже на роботу? В будь-якому разі зустріч переможниць конкурсу – це вже є великий «перший крок до успіху». Між дівчатами відбувається обмін цікавими ідеями, досвідом та народжуються нові спільні проекти. Крім того, молоді лідерки мають можливість отримати фінансування від Українського жіночого фонду у вигляді міні-грантів для реалізації своїх задумів. Можливості є! Варто ними скористатися.

Автор : Катерина Коптєва