СИСТЕМА БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ – ОСТАННІ ШТРИХИ…

СИСТЕМА БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ – ОСТАННІ ШТРИХИ…
20.12.2013
pdВ Хмільнику відбулася зустріч експертів проекту «Безоплатна правова допомога – в кожну сільську громаду», під час якої було внесено останні правки до проекту рішення щодо внесення змін до районної правоохоронної програми та затвердження Порядку відбору юридичних осіб для надання правової допомоги.

Окрім експертів участь в заході взяли представники Хмільницької райдержадміністрації, Хмільницького міськрайонного управління юстиції, а також голова постійної комісії районної ради з питань зміцнення законності, правопорядку, регулювання комунальної власності.

Під час зустрічі було внесено поправки до запропонованого Порядку, а також обговорено перспективи впровадження системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькому районі.

Після зустрічі групи експертів було проведно засідання постійної комісії районної ради з питань зміцнення законності, правопорядку, регулювання комунальної власності, під час якого депутатам було презентовано остаточний варіант проекту рішення.

Варто зазначити, що запропонований проект рішення щодо внесення змін до районної правоохоронної програми внесено до порядку денного сесії Хмільницької районної ради, яка має відбутися 27 грудня.



Нагадуємо, що в Хмільницькому районі зараз реалізовується проект «Безоплатна правова допомога – в кожну сільську громаду», спрямований на створення передумов для організації надання первинної безоплатної правової допомоги населенню в сільських громадах. Проект реалізовується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою райдержадміністрацією, Хмільницькою районною радою, Хмільницбким міськрайонним управлінням юстиції та Хмільницькою районною бібліотекою для дорослих, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».