ТАКИХ ВИБОРІВ ЩЕ НЕ БУЛО…

ТАКИХ ВИБОРІВ ЩЕ НЕ БУЛО…
16.11.2015
e428f519466c772a85f84631b2c5035eПід такою назвою вийшов матеріал в міськрайонній газеті «Життєві обрії». Зважаючи на актуальність матеріалу, а також на те, що в матеріалі згадуються конкретні прізвища осіб, які, начебто, були помічені в порушенні виборчого законодавства, ми вирішили розмістити цей матеріал на Громадському форумі Хмільниччини. Отже, далі – мовою оригіналу:

Таких виборів, як нинішні, Хмільник, мабуть, не пам’ятає. Адже так багато бажаючих стати депутатами міськради раніше ніколи не було. Потрапити в місцевий парламент виявили бажання 385 кандидатів від п’ятнадцяти політичних сил. Незважаючи на таку кількість, людям вдавалось знайти тих, за кого хотіли віддати свій голос

На більшості дільниць вибори пройшли чесно та прозоро, голови та члени дільниць працювали на совість, без порушень, але не обійшлось, як-то кажуть, і без ложки дьогтю. Перші повідомлення про порушення надійшли з дільниці, яка знаходилась у четвертій школі. Тамтешній голова пан Тонкопієв, незважаючи на зауваження, мовляв, я тут голова, що хочу, те й роблю, розходжав по дільниці та розказував виборцям, за кого треба голосувати. А коли йому набридли зауваження, він взяв виїзну скриньку з бюлетенями та й зовсім зник з дільниці, за що був відсторонений від обов’язків голови до підрахунку голосів. Але витівки пана Тонкопієва ніщо в порівнянні з некоректною, навіть дикою та неадекватною поведінкою пані Чорної, яка очолювала дільницю у військовому санаторії. Ця видна жінка не втомлювалась влаштовувати своєрідні «концерти» цілу добу. Спочатку вона, забравши бюлетені у членів дільниці, зачинилась у власному кабінеті. Що вона там намагалась з ними зробити - невідомо. З приводу цього було складено акт про порушення, проте і це не зупинило пані Чорну, вона ображала спостерігачів, бігала по дільниці, вибігала на вулицю, кричала. Заспокоювали всією дільницею. Не вдалось, довелось викликати міліцію та складати протокол. Здавалося б, це мало подіяти на помпезного голову, та де там, вже через кілька годин, вимкнувши світло, пані Чорна намагалась вкинути до урни бюлетені, але попалась на гарячому. Неможливість сфальсифікувати неабияк вивела її з себе, вона розкидала протоколи з криками йду додому, робіть, що хочете, тікала з дільниці. Така поведінка цієї жінки викликала в присутніх то сміх, то сльози – здивуванню не було меж. Кому на догоду працювали Тонкопієв та Чорна, невідомо? Але зрозуміло одне – їх більше ніколи не можна допускати до роботи у виборчих комісіях.