Третій тренінг в рамках проекту «Розвиток органів самоорганізації населення міста Хмільника»

Третій тренінг в рамках проекту «Розвиток органів самоорганізації населення міста Хмільника»
05.05.2009
24 квітня 2009 року в місті Хмільнику відбувся третій тренінг під назвою «Основи діяльності органів самоорганізації населення»в рамках спільного проекту громадської організації «ПРАВО» та виконкому Хмільницької міської ради «Розвиток органів самоорганізації населення міста Хмільника».

Для проведення заходу в якості тренера було запрошено керівника Асоціації сталого розвитку Севастополя «АУРА» Ооександра Семенова (м. Севастополь). Під час проведеного заходу учасники ознайомились з досвідом реалізації подібного до Хмільницького проекту в місті Севастополі.
Для кращого сприйняття матеріалу пан Олександр продемонстрував слайд-шоу (матеріал для якого попередньо було відзнято ним самим в місті Хмільнику, причому пан Олександр особисто побував з фотоапаратом практично в усіх районах нашого міста) з якого учасники могли поглянути на проблеми рідного міста очима гостя з іншого регіону. Потім тренер перейшов до схожих в дечому проблем Севастополя, вдало при цьому підвівши аудиторію до переконання, що в Хмільнику деякі проблеми з успіхом могли б вирішувати органи самоорганізації населення, як це роблять Севастопольські будинкові та вуличні комітети.
Учасникам було також продемонстровано фільм, який свого часу було відзнято в рамках Севастопольського проекту, який розповідав про діяльність Севастопольських органів самоорганізації населення, про їхні методи вирішення своїх нагальних проблем, про ставлення Севастопольців до роботи вуличних та будинкових комітетів.
Під час тренінгу обговорювалися такі теми: «Роль органів місцевого самоврядування в в організації діяльності ОСН. Взаємодія ОСН з органами державної влади», «Законодавча та нормативно-правова база для органів самоорганізації населення», «Роль ОСН в виховному процесі населення» та інші.
Проект громадської організації «ПРАВО» та виконкому Хмільницької міської ради «Розвиток органів самоорганізації населення міста Хмільника» на разі не завершено. В подальшому діяльність за проектом передбачає надання консультацій органам самоорганізаціїнаселення щодо створення, реєстрації та налагодження їх ефективної діяльності.
Реалізація проекту стала можлива за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Метою проекту є створення умов для більш ефективної участі жителів міста Хмільника у вирішенні питань місцевого значення через розвиток та посилення спроможності органів самоорганізації населення міста Хмільника.