Центр підтримки громадських ініціатив – перші кроки…

Центр підтримки громадських ініціатив – перші кроки…
20.12.2009

18 грудня в Хмільнику, в рамках проекту «Взаємна довіра – стабільний розвиток», відбувся перший тренінг «Основи комп’ютерної грамотності. Робота в мережі Інтернет».


Участь в тренінгу взяли представники сільських громад Хмільницького району та міста Хмільника. Зокрема були представленні такі громади:

Уланівська;

Лозівська;

Лознянська;

Кривошиївська;

Березнянська;

Пустовійтівська;

Петриківська;

Рибчинецька;

Кропивнянська;

Соколівська;

Голодьківська;

Хмільницька


Учасникам було запропоновано для початку визначитися з основними термінами та формулюваннями, як ото «Громадянське суспільство» «Третій сектор», «Організації третього сектора та їх функції». Після цього представники сільських громад отримали знання, необхідні для роботи в мережі Інтернет: створення електронної скриньки, надсилання та отримання повідомлень, пошук інформації тощо. Також учасникам було презентовано сайт «Громадський форум Хмільниччини».


Нагадаємо, що проект «Взаємна довіра – стабільний розвиток» виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою районною радою. Головним очікуваним результатом реалізації цього проекту є створення в місті Хмільнику районного інформаційно-консультативного центру - «Центру підтримки громадських ініціатив».


Проект став переможцем конкурсу міні-грантів, спрямованого на проведення інформаційних кампаній локальними громадськими організаціями у Вінницькій та Хмельницькій областях, оголошеного Вінницьким обласним комітетом молодіжних організацій, ВОМГО «Наше Поділля», ВММЮО «Скити», ВОГО «Вінницький прес-клуб».