«ЦІЛЮЩА, ЧИСТА, МОВ СЛЬОЗА, З ГЛИБИН ПІДЗЕМНИХ ВИПЛИВА…» ЩО ЦЕ?

«ЦІЛЮЩА, ЧИСТА, МОВ СЛЬОЗА, З ГЛИБИН ПІДЗЕМНИХ ВИПЛИВА…» ЩО ЦЕ?
09.08.2013



NebaydujiyВирішив я ознайомитися з оригіналом проекту рішення про ремонт «історичної» криниці. Справді, чогось її вважають історичною :-) Але мене зацікавила сама назва проекту, який мають представити на конкурс :-) А саме: «Цілюща,чиста, мов сльоза з глибин підземних виплива»… От якби в дужках не розшифровувався сакральний зміст цього витвору. То ніколи б не здогадався, про що мова :-)


Саме це мене надихнуло на те, щоб трішки пофантазувати і напридумувати для чиновників міськвиконкому назви майбутніх проектів та програм, керуючись підходом, який був використаний в проекті рішення :-) А то часом в чиновників трапиться творча криза :-) Одразу хочу запевнити, що ці назви можна використовувати на практиці. Я на авторське право не претендуватиму :-) Ось що в мене вийшло. Приємного читання :-) З повагою, Небайдужий :-)


1. Через воду переводить, а сам з місця не сходить: «Програма капітального ремонту та реставрації мостів через р. Південний Буг».


2. Щось літало та й у воду впало; води не сколотило, а й само не полетіло: «Програма залучення малої авіації для патрулювання фарватеру, а також рятування людей і тварин на водоймах в межах міста Хмільника».


3. Баран біжить, село дрижить: «Організація святкового забігу за участю посадових осіб міської ради».


4. Шістдесят синів підперезано, а мати ні: «Програма залучення учнів професійно-технічних навчальних закладів міста для облаштування благоустрою навколо пам'ятника Матері».


5. Хата – не хата, вікон багато, є куди влізти, та нікуди вилізти: «Програма спорудження міської комунальної установи виконання покарань».


6. Не кінь і не пес, їсть дрова, а не овес: «Програма переведення індивідуального опалення квартир з газу на тверде паливо».


7. Взимку біле, навесні чорне, влітку зелене, восени стрижене: «Програма утримання газонів міста».


8. Ні сани, ні віз, а їде без коліс: «Програма переведення маршрутних таксі міста з колісного на гусеничний хід, з метою економії кошти на ремонті доріг».


9. Як натиснеш па педалі, побіжить в далекі далі: «Програма забезпечення міської школи мистецтв самохідними роялями».


10. Біла рілля, чорне насіння; Лиш той посіє, хто розуміє: «Програма боротьби з опечатками в офіційних документах міської ради та її виконкому»;


11. Біле поле, Мудрий на нім оре: «Програма надання незайнятих земель запасу міста санаторію МВС України для використання під городництво в зимовий період».


12. Хто мовчить, а всіх людей навчить: «Програма забезпечення освітніх закладів міста електронними навчальними терміналами та поступову заміну педагогів на електронні засоби самостійного навчання учнів».


13. Вийде на доріжку, всім підставить ніжку: «Програма залучення працівників ДАІ до регулювання руху пішоходів на тротуарах міста».


14. Така водиця тільки для письменного годиться: «Програма забезпечення криниць міста кодовими електронними замками».


15. Висит груша, нельзя скушать: «Програма забезпечення робочого кабінету міського голови турніком».