ЦИВІЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО І ПРАВО ВЛАСНОСТІ: ТЕМИ СЬОГОДНІШНЬОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ

ЦИВІЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО І ПРАВО ВЛАСНОСТІ: ТЕМИ СЬОГОДНІШНЬОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ
16.07.2021
Завершився перший дводенний семінар для правових консультантів Хмільницької громади. Сьогодні було розглянуто основи цивільного законодавства та набуття і перехід права власності та права користування.

В якості лектора виступив Тарас Коваль, адвокат, експерт громадської організації «ПРАВО».



Під час навчання було надано загальну характеристику положень Цивільного кодексу, а також розглянуто поняття та зміст права власності, оформлення права власності на нерухоме майно, а також особливості права користування за законодавством України.



Це не остання зустріч правових консультантів: планується проведення ще двох дводенних семінарів, під час яких буде розглянуто інші теми з раніше розробленої навчальної програми.

За задумом правові консультанти пройдуть навчання за раніше розробленою програмою, що включатиме різні сфери життєдіяльності громади та надаватиме практичні навички в наданні первинної правової допомоги. Після проходження навчання правові консультанти надаватимуть допомогу на волонтерських засадах в своїх населених пунктах.



Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Правова допомога в Хмільницькій громаді: формуємо мережу правових консультантів», який реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».