Тиждень емоцій і творчості: нові проєкти та теплі зустрічі у 'Мурашнику'

Тиждень емоцій і творчості: нові проєкти та теплі зустрічі у 'Мурашнику'
24.10.2024

Минулого тижня Ресурсний центр  "Мурашник", що утримується громадською організацією “Право”, став майданчиком для яскравих подій, що об'єднали емоції, творчість і дружню підтримку. Насичений тиждень подарував кожній та кожному можливість отримати нові знання, навички та відчути себе частиною згуртованої спільноти.

 

"Емоційний SOS" для дітей

 

Зустріч з психологинями Благодійного фонду “Карітас Вінниця” була присвячена важливій темі дружби. Психологині допомогли дітям не лише краще зрозуміти, що означає бути хорошим другом, подругою, а й обговорити, як можна підтримувати близьких у важкі моменти. Діти грали в інтерактивні ігри, створювали "дружні рецепти", в яких записували, що саме робить їх справжніми друзями.

 

 

Зустріч клубу "Петелька"

 

Клуб “Петелька” зібрався вперше з новою керівницею — майстринею Ольгою Кононець. Жінки продовжували працювати над своїми в'язаними виробами і разом опановувати нову техніку плетіння. Зустріч пройшла у теплій, домашній атмосфері, що допомогло учасницям не лише творити, а й обмінюватися корисними порадами.

 

 

Коло підтримки

 

Цього тижня учасниці разом з психологинею чеської гуманітарної організації “Людина в біді” Оксаною Терещук обговорювали, як керувати своїми емоціями та реагувати на дратівливі ситуації. Тема "Що мене дратує? Чому я кричу?" викликала жваве обговорення. Вони розглядали техніки саморегуляції, що допомагають уникати конфліктів та вміло виражати свої емоції.

 

 

Жіноче коло. Перезавантаження

 

Особливою подією стала перша зустріч нового проєкту “Жіноче коло. Перезавантаження”, підтриманого Міжнародною Організацією з Міграції. Жінки разом брали участь у майстер-класі з виготовлення аромасаше. Це було не просто творче заняття, а можливість для учасниць зануритися у світ ароматерапії, яка допомагає зняти стрес і відновити емоційну рівновагу, поговорити про свої відчуття та емоції.

 

 

Дитячий клуб

 

Як завжди, в суботу, збирався Дитячий клуб. Цього разу захід "Здорові грайлики” провела запрошена гостя Тетяна Мішарьова, педагогиня-організаторка ліцею № 2 м. Хмільника. Діти грали в активні ігри, проявляли творчі здібності та фантазію. Спілкувались про здоров’я та відчуття. Весело і дружно провели час в чудовій компанії.

 

 

Шаховий клуб

 

Клуб продовжує збирати учасників, які разом відточують свою майстерність у шахах. Цього тижня відбулися кілька захопливих партій, де учасники та учасниці демонстрували тактичне мислення і швидкі рішення. Гра допомагає розвивати логіку, увагу та концентрацію, що неодмінно стає в пригоді в повсякденному житті.

 

 

Гітарний гурток

 

Під керівництвом Віталія Дороха цього тижня гурток працював над звичними та новими композиціями. Учасники та учасниці відточували свої музичні навички. Атмосфера в гуртку завжди творча й натхненна, що сприяє розвитку не лише музикальних здібностей, а й дружби.

 

 

Суспільно корисні роботи

 

Учасниці суспільно корисних робіт продовжували плести маскувальні сітки для наших захисників і захисниць. Вони вкладають у свою роботу не лише час і зусилля, але й щиру турботу та віру в Перемогу. Кожна готова сітка — це ще один маленький крок до допомоги нашим військовим на передовій.

 

 

Завершення тижня в "Мурашнику" знову продемонструвало силу єдності та творчості. Кожен захід — це нові відкриття, можливості й підтримка на шляху до спільної мети. Разом ми будуємо простір, де кожен та кожна можуть знайти та реалізувати себе, навчитися нового та зробити свій внесок у спільну справу. Попереду ще більше цікавих подій, і ми готові зустріти їх із натхненням та енергією.

 

Координаторка Ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова