У Хмільнику автомобілісти не дають проїзду велосипедистам?

У Хмільнику автомобілісти не дають проїзду велосипедистам?
26.06.2012
Про це йдеться у листі, що надійшов на нашу електронну адресу:

«Добрий день! Розмістіть будь ласка мій лист на сайті Громадський Форум Хмільниччини. Може це допоможе вирішити проблему не тільки мою, а й всіх велосипедистів у місті.

Справа в тому, що водії автомобільного транспорту на дорогах нашого міста витісняють велосипедистів, порушуючи правила та займаючи усю територію дороги. Трапляються випадки, коли людині на велосипеді, просто нема куди дітися з дороги. Я особисто щодня вожу доньку в дитсадок велосипедом, а потім сам їду на роботу. І скажу, що з дитиною ще важче і небезпечніше їхати: то хтось пролетів, обляпав болотом, то сигналить ззаду, бо йому треба проїхати швидше, а ти хоч зникай на той момент, а як виїжджають з-за повороту, то взагалі не дивляться, - встигай проскочити.

У місті велосипедистів не мало. Багато моїх знайомих їздять заради спортивного інтересу, багато хто їздить на велосипеді на роботу. Але, чомусь усі стикаються з отакими проблемами, як я. Вже не одноразово чув це, і, можна сказати, що вони приєднуються до моїх слів в листі. Тому, прошу, можливо прочитають це звернення вищі установи: «Допоможіть будь-ласка, відрегулюйте дорожній рух, встановіть, якісь межі, по-можливості, щоб на дорогах славного Хмільника було місце і для велосипедистів, давайте разом підтримаємо велоспорт, і тих людей, що не мають змоги їздити автомобілем та маршрутним таксі».

Велосипедист Олег


Коментар громадської організації «ПРАВО»: свого часу для Вінниці питання створення вело доріжок також стояло гостро. І якщо не помиляюся, то громадська організація «Наше Поділля» доклала багато зусиль для того, щоб вони у Вінниці таки з’явилися. Кому цікаво – можу дати контакти керівника тієї громадської організації – можливо отримаєте консультацію, яка допоможе зрушити це питання з мертвої точки і в Хмільнику…