У Києві директор школи закрив у кабінеті журналістку 5-го каналу

У Києві директор школи закрив у кабінеті журналістку 5-го каналу
13.03.2011
11 березня в Києві директор загальноосвітньої школи №211 закрив у службовому кабінеті журналістку 5-го каналу і викликав міліцію через те, що знімальна група знімала будівлю навчального закладу. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на столичний главк міліції.

Після того, як наряд державної служби охорони прибув за викликом і отримав пояснення від знімальної групи, інцидент було вичерпано. У міліції наголосили, що не бачать у діях журналістів ознак протиправної діяльності, оскільки навчальний заклад не є режимним об'єктом.

Крім того, в міліції нагадали, що відповідно до ст. 171 Кримінального Кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Знімальна група робила у школі репортаж щодо можливої відміни оцінок з фізкультури у середніх навчальних загальноосвітніх закладах України.

Як повідомили «Телекритику» у прес-службі каналу, інцидент стався з журналісткою Оленою Соколан. На каналі цей інцидент розцінюють як робочий момент і не вбачають жодних протиправних дій з боку журналістки. «Дана ситуація є неприйнятною, але висновок має зробити керівництво навчального закладу», - говориться у коментарі.

«Телекритика»