У ВІННИЦІ ГОВОРИЛИ ПРО ДОКУМЕНТАЛЬНЕ КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ…

У ВІННИЦІ ГОВОРИЛИ ПРО ДОКУМЕНТАЛЬНЕ КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ…
18.01.2014
У Вінниці відбулася прес-конференція з нагоди завершення показів документальних фільмів Мандрівного фестивалю Docudays UA у Вінницькій області. Під час заходу журналісти дізналися про перебіг фестивалю на Вінниччині, про проблемні питання. Які виникали під час організації показів та про перспективи поширення фестивальних показів в громадах Вінницької області.

Попри підведення підсумків фестивалю, сталася ще одна подія в світі документального кіно про права людини. Присутнім було продемонстровано фільм Миколи Загороднього та Віри Степанюк, який в минулому році став одним з переможців кінофестивалю аматорського кіно «Кінокімерія», і який цілком відповідає тематиці фестивалю Docudays UA. Таким чином було продемонстровано, що й на Вінниччині є професіонали, які можуть знімати якісне документальне кіно про права людини. З цього приводу організатори фестивалю висловили сподівання, що незабаром Микола Загородній заявить про себе на Міжнародному фестивалі документального кіно Docudays UA і порадує всіх нас своїми новими роботами. IMG_0707IMG_0710

Пропонуємо переглянути фільм Миколи Загороднього та Віри Степанюк «Втрачений рай», який розповідає про село Гулі Хмільницького району. В цьому селі зараз живе одна людина. Петро, так звати героя фільму, народився і виріс в Гулях, і продовжує жити і працювати на землі своїх предків. Що ж сталося з його односельцями? Відповідь пропонуємо знайти під час перегляду стрічки…



Для довідки:

Цього року Міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA завітав до Вінниці, Хмільника, Липовця, Літина, Жмеринки, Бару та Немирова. Загалом фільми подивилися близько 1000 глядачів. Також було організовано показ фільмів на Вінницькому Євромайдані.

Громадська організація «ПРАВО» та Подільський центр соціальних технологій висловлює щиру вдячність всім, хто долучився до організації показів у Вінницькій області.