В БАГДАДЕ ВСЁ СПОКОЙНО або хто насправді підриває авторитет освітян та влади міста Хмільника?

В БАГДАДЕ ВСЁ СПОКОЙНО або хто насправді підриває авторитет освітян та влади міста Хмільника?
06.06.2012
Досить оригінально привітала представників ЗМІ з Днем журналістики начальник управління освіти Хмільницької міської ради Галина Коведа, звинувативши їх в непрофесійності та намаганні підірвати авторитет освітян та влади Хмільника. В своєму зверненні, яке було розміщене на Офіційному сайті міста Хмільника, пані Галина зокрема зазначила:

«В окремих засобах масової інформації та Інтернет-ресурсах набули поширення відомості про кризовий фінансовий стан освітньої галузі міста Хмільника. Запевняю, що оприлюднені інформаційні матеріали не відповідають реальному стану справ, розцінюю їх як особисту образу та приниження гідності освітян міста.

Зокрема, увага непрофесійних представників ЗМІ акцентується на 5 млн. грн., яких, начебто, не вистачає для забезпечення функціонування навчальних закладів міста та відсутністю коштів для виплати заробітної плати у грудні нинішнього року. Таке ствердження слід вважати спотвореним і неправдивим, оскільки жодних коментарів щодо цього я не надавала».

http://hmilnyk.osp-ua.info/?pokaz=56160

На превеликий жаль, Галина Іванівна не вказала, які саме засоби масової інформації вона має на увазі. Але відслідковуючи публікації регіональних газет, зокрема «33-й канал» та «Газета по-українськи», можна припустити, що мова йде саме про ці видання.

Свого часу і «33-й канал», і «Газета по-українськи» розміщували матеріал про «оптимізацію» хмільницьких шкіл, наслідком якої може бути утворення класів, в яких навчатиметься понад 40 учнів.

В коментарі газеті «33-й канал», Галина Іванівна зазначила: «у цьому році нам не вистачає 5 мільйонів гривень для того, щоб нормально забезпечити навчальний процес. У нас не передбачена заробітна плата для вчителів на грудень».

Подібний коментар, про певний дефіцит міського бюджету, Галина Коведа дала і «Газеті по-українськи»: «… Ідемо на такі кроки, бо на цей рік у нас дефіцитний бюджет, учителям не вистачає грошей на зарплату».

Ситуацію ще можна було б зрозуміти, якби така інформація з’явилася в одному ЗМІ – з ким не буває? Журналіст міг не вірно зрозуміти чи неправильно інтерпретувати почуте чи записане на диктофон. Але коли такі коментарі, як пряма мова чиновника, з’являються в різних засобах масової інформації, які незалежно один від одного готували матеріали і брали коментарі в начальника управління освіти, то виникають питання:

  1. Чому Галина Іванівна заперечує факт, що говорила журналістам начебто «цей рік у нас дефіцитний бюджет, учителям не вистачає грошей на зарплату»?;

  2. Хто ж насправді підриває авторитет освітян та влади Хмільника та чому відповідальність за свої слова пані Галина намагається перекласти на «непрофесійних представників ЗМІ»?


Пропонуємо Вашій увазі коментар пані Галини Коведи в «Газеті по-українськи»: