В грудні хмільничани кинуть палити?

В грудні хмільничани кинуть палити?
19.06.2012
Згідно нового закону, прийнятого Верховною Радою України 24 травня, курцям не дозволятиметься палити на територіях навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, інших громадських місцях, у тому числі закладах культури та спорту, на дитячих майданчиках, у транспорті, і, навіть, на зупинках.

Громадяни із шкідливими звичками, за порушення цього закону, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Забороненим буде й паління у закладах громадського харчування. У кафе, барах та ресторанах на територіях, яких паління є звичним явищем. Відтепер не дозволятиметься, навіть ставити на стіл попільнички, за це міліція штрафуватиме, навіть, самих власників закладів, їм потрібно буде сплатити штраф від 1000 до 10 000 гривень.

Згідно цього ж закону, власникам закладів потрібно буде відвести 10% від загальної площі для спеціальних курилок та облаштувати їх витяжками і табличками-оголошеннями. Це ж саме стосується й інших закладів, установ та споруд. За курилки без витяжок також каратимуться власники.

«Законотворці» вважають, що введення в дію цього закону відіб’є бажання палити та дозволить розпрощатися з цією шкідливою звичкою українцям.
Прогнозуться, що прийняття цього закону потягне за собою додаткові витрати для власників хмільницьких кафе та ресторанів (і не тільки). Але час ще є – закон набере чинності 16 грудня 2012 року.