В ХМІЛЬНИКУ – ЧЕРГОВИЙ САМОБУД… КУДИ ДИВИТЬСЯ ІНСПЕКЦІЯ ДАБК?

В ХМІЛЬНИКУ – ЧЕРГОВИЙ САМОБУД… КУДИ ДИВИТЬСЯ ІНСПЕКЦІЯ ДАБК?
22.10.2013
v3В Хмільнику знову здійснюється самочинне будівництво, але інспекції ДАБК, чомусь, не має до цього жодного діла. Нещодавно на ім’я міського голови було надіслано запит на інформацію, з пропозицією прояснити ситуацію з будівництвом, яке здійснюється на міському кладовищі.

Сьогодні було отримано відповідь. Виявляється, що, як і у випадку з пам’ятником Матері, відсутні будь-які дозвільні документи, тобто:

1. Земельна ділянки під забудову на території міського кладовища по вул. Леніна не виділялася;

2. Вихідні дані на проектування об'єкту містобудування не надавалися;

3. Проектна документація не затверджувалася;

4. Договір на пайову участь з замовником (а хто той замовник?) не укладався…

Також міський голова стверджує, що надання будь яких дозволів на будівництво не належить до компетенції міської ради та її виконавчого комітету.

Отже, маємо ще один самобуд… Куди ж дивиться інспекція ДАБК, яка б мала здійснювати нагляд в сфері будівництва? Просто не бачить чи не хоче бачити? А може попросили не дивитися в ту сторону?

v1

v2

P.S. Відповідь на запит містить ще одне цікаве твердження. Мешканці Хмільника неодноразово бачили, як міський голова, замість того, щоб бути на своєму робочому місці, виконував підсобні роботи на цьому сумнівному будівництві. Про це говорили і працівники міської ради, яких залучали до тих робіт, і навіть самі різноробочі, які там працюють. А от у відповіді значиться наступне:

«В період вересня-жовтня 2013 року міський голова Грушко В.П. не виконував функції підсобного працівника, а його робочий час обліковувався відповідно до чинного законодавства».