В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО ГЕНДЕРНЕ БЮДЖЕТУВАННЯ

В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО ГЕНДЕРНЕ БЮДЖЕТУВАННЯ
29.10.2016
img_1758В Хмільнику відбувся семінар «Гендерне бюджетування для органів місцевого самоврядування». В якості тренера було запрошено пані Оксану Яцюк. Участь в навчанні взяли посадові особи міської ради – представники розпорядників бюджетних коштів, а також представники комунальних підприємств міста.

img_1728

На початку зустрічі керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох зазначив, що гендерне бюджетування – досить нова справа для органів місцевого самоврядування, але такий підхід до формування бюджету варто запроваджувати в діяльності органів влади.

img_1736

Під час семінару пані Оксана Яцюк розповіла про значення терміну «гендер», про запровадження гендерного бюджетування, на прикладі європейських країн, а також розповіла про вітчизняні дослідження в цій сфері.

img_1733 img_1754 img_1760 img_1763

Учасники мали змогу попрацювати в групах, а потім обговорити результати своїх напрацювань під час жвавої дискусії.

img_1766 img_1768 img_1771 img_1773

На завершення семінару заступник міського голови, начальник фінансового управління міської ради пані Любов Гамак зазначила, що останні роки виконавчі органи міської ради застосовували окремі принципи гендерного бюджетування та зазначила, що потрібно більш звертати увагу на гендерні аспекти під час формування міського бюджету.

img_1761

Щоб більше дізнатися про що говорилося під час семінару, пропонуємо вам переглянути відеоролик про гендерно орієнтоване бюджетування: