В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ

В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ
21.03.2015
101_1093Громадська організація «ПРАВО» вкотре приємно здивувала хмільничан темою свого нового проекту. Цього разу «правники» розпочали реалізацію проекту «Конфлікт інтересів в діяльності органів влади», а днями вже встигли презентувати його.

Щонайперше, керівник проекту Віталій Дорох пояснив, що таке конфлікт інтересів і, як то кажуть, з чим його їдять. Також він коротко розповів, хто саме підпадає під це визначення.

Позитивним моментом презентації була його активна аудиторія. Окрім того, що гості заходу (а це депутати та посадові особи міської ради, члени громадської ради при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради та хмільницькі активісти) уважно вислухали доповідача, вони ще й поставили безліч тематичних запитань.

101_1085

Пан Віталій поінформував про основні заходи, які планують реалізувати разом з експертами проекту Володимиром Шереметою та Тарасом Носальським впродовж двох місяців.

Зокрема він наголосив, що основною ідеєю проекту є не стільки покарати тих, що допустив конфлікт інтересів, а в намірі підвищити якість політики щодо попередження корупції через удосконалення механізмів і практик регулювання конфлікту інтересів, який може виникати під час виконання своїх обов’язків посадовими особами місцевого самоврядування та керівниками юридичних осіб приватного права в місті Хмільнику.

Також Віталій Дорох зазначив, що в рамках проекту передбачається розробка відеороликів про конфлікт інтересів, друк та розповсюдження буклетів, а також проведення семінару для посадовців міської ради, депутатів та громадськості щодо подолання конфлікту інтересів.

101_1087

Для довідки:

Конфлікт інтересів - суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.

В рамках проекту акцент буде робитися на такі категорії:

  • особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування: депутати місцевих рад, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, посадові та службові особи інших державних органів;

  • особи, які прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування: а саме – посадові особи юридичних осіб публічного права.


101_1090eu-logo

Проект «Громадянське суспільство та влада знають як виявити, запобігти та врегулювати конфлікт інтересів» фінансується Європейським Союзом та реалізується Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО». Погляди, висловлені в даній публікації, не обов'язково відображають погляди Європейської Комісії.

This project is funded by the European Union and implemented by Khmilnyk regional civic organization ‘PRAVO’. The views expressed in this publication do not necessarily reflect the views of the European Commission.