В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО КОНСТИТУЦІЙНУ РЕФОРМУ

В ХМІЛЬНИКУ ГОВОРИЛИ ПРО КОНСТИТУЦІЙНУ РЕФОРМУ
01.07.2015

IMG_0117В Хмільнику відбулася дискусія на тему «Конституційна реформа: виклики для місцевого самоврядування». До участі в заході було запрошено посадових осіб міської ради, представників державних органів, а також представників громадських організацій та політичних партій.


В якості спікера виступив експерт, керівник громадської організації «ПРАВО», Віталій Дорох.

В своїй доповіді пан Віталій ознайомив присутніх з запропонованими змінами до Конституції України щодо децентралізації влади. Окремо пан Віталій зробив акцент на наслідках для органів місцевого самоврядування після внесення змін до Конституції.

IMG_0116

Після доповіді учасники мали можливість поставити доповідачу питання, які, в основному, стосувалися повноважень різних рівнів органів місцевого самоврядування після внесення змін до Конституції.

Після цього відбулося обговорення, під час якого учасники мали змогу висловити своє бачення щодо внесення змін до Конституції.

IMG_0112

Також учасники окремо обговорили наслідки для Хмільника щодо можливого об’єднання територіальних громад під час проведення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влаи в Україні, зокрема, що стосується схвалення Перспективного плану формування громад Вінниччини.

Варто зазначити, що учасники висловили побажання, щоб подібні заходи мали якісь наслідки, а не проводилися в форматі «поговорили – та розбіглись». На їх думку потрібно висловлювати, звичайно, своє бачення, але всі висловлені пропозиції мають потрапляти до тих, від кого залежить їх врахування. Тож було висловлено сподівання, що організатори подібних заходів, в цьому випадку – виконком міської ради, мають приділити більше уваги просуванню пропозицій громадськості Хмільника.

IMG_0118