В Хмільнику громадськість спільно з посадовцями вчилися попереджати корупцію

В Хмільнику громадськість спільно з посадовцями вчилися попереджати корупцію
14.07.2012
В Хмільнику відбулося спільне навчання представників громадськості та органів влади щодо проведення громадської антикорупційної експертизи нормативно-правових актів. І хоча сам семінар був спрямований саме на громадських експертів, варто відзначити високий рівень зацікавленості щодо цієї теми й серед посадовців. В цьому є певна логіка, зважаючи на те, що проекти нормативно-правових актів готуються саме чиновниками і якщо на етапі розробки уникати всіх загроз, які в подальшому можуть сприяти виникненню корупції, то документ від цього тільки виграє. А в результаті виграє й громада.

В якості тренера було запрошено провідного експерта з питань боротьби з корупцією Олексія Хмару – Президента Творчого об'єднання ТОРО (м. Кіровоград).

Під час навчання учасниками було розглянуто наступні питання:

- що таке громадська антикорупційна експертиза?;

- поняття нормативно-правового акту та процедура його розробки;

- корупціогенні чинники та їх вплив на зміст НПА;

- етапи проведення громадської антикорупційної експертизи

Під час семінару учасники виконували практичне завдання з виявлення корупціогенних чинників в проектах нормативно-правових актів.



Сподіваємося, що навчання було корисним, як для представників громадськості – так і для представників влади.

В свою чергу громадська організація «ПРАВО» висловлює готовність щодо співпраці в зазначеному напрямку з представниками міської та районної влади.

Семінар "Антикорупційна громадська експертиза проектів нормативно-правових актів"

організовано громадською організацією «ПРАВО» в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).