В Хмільнику мають намір впровадити відео спостереження за мешканцями міста…

В Хмільнику мають намір впровадити відео спостереження за мешканцями міста…
22.09.2010
Хмільницька міська рада має намір виділити кошти на встановлення відео обладнання для спостереженням за мешканцями міста з метою профілактики злочинності.

Нещодавно переглядав Офіційний сайт міста й надибав рішення Хмільницької міської ради № 718 від 24 червня 2010 року «Про Єдину комплексну правоохоронну програму м. Хмільника на 2010-2014 роки».

До рішення додатками йшли Напрями діяльності та заходи Програми, а також Анотація до вищезгаданої програми. Ознайомившись з останньою я знайшов розділ «Ресурсне забезпечення програми» в якому зазначено розмір фінансування програми на кожний рік. Загалом для її реалізації з міського бюджету планується виділити 212 тисяч гривень. Все нібито нормально, але мене зацікавив наступний факт: якщо дивитися об’єм фінансування програми окремо на кожен рік, то в око впадає одна цікава деталь. Дивіться самі:

2010 рік – 15 тисяч гривень;

2011 рік – 137 тисяч гривень (нічого собі…);

2012 рік – 20 тисяч гривень;

2013 рік – 20 тисяч гривень;

2014 рік – 20 тисяч гривень…

В мене виникло справедливе питання, як казав Жванецький: «А собственно почему?». Які такі особливості має 2011 рік, в порівнянні з іншими роками? Питання мене зацікавило настільки, що я вирішив здійснити подвиг та ознайомитися з усім пакетом документів, які пропонував Офіційний сайт міста щодо цього питання. І от що я знайшов…

В Додатку до Єдиної комплексної правоохоронної програми міста Хмільника на 2010 – 2014 роки «Напрями діяльності та заходи Програми» передбачено витрати на «Придбання та встановлення в місцях масового перебування громадян та поблизу особливо важливих об’єктів системи відео спостереження для організації дистанційного контролю за ними підрозділами міліції» (цитата з Додатку). Фінансування по роках:

2010 рік – 0 грн.;

2011 рік – 120 тисяч гривень + ше 2 тисячі*;

2012 рік – 5 тисяч гривень;

2013 рік – 5 тисяч гривень;

2014 рік – 5 тисяч гривень…

І це все заради того, щоб збільшити на 6-8% оперативне розкриття злочинів.

Варто зазначити, що програма не містить інформації щодо місцезнаходження «об’єктів системи відео спостереження», тобто де саме в нашому місті планується розмістити відео камери? Якщо з «особливо важливими об’єктами» питань менше (хоча варто було б оприлюднити перелік цих об’єктів), то з «місцями масового перебування громадян» ситуація не зовсім зрозуміла… Я думаю, що не тільки мені було б цікаво знати, чому за МНОЮ, за кошти з МОЇХ податків, мають підглядати без МОЄЇ на то згоди…

_______________________________________________

* Ще одна цікавинка: 2 тисячі гривень з міського бюджету в 2011 році передбаченні на «Виготовлення спеціальних інформаційних стендів та матеріалів антикорупційного спрямування та розміщення їх в приміщеннях міської ради» (цитата з Додатку).